23948sdkhjf

Smedevirksomhed hjælper vestjysk gartneri ind i Holland

Skive Smede- & Maskinteknik har med en specialkonstrueret maskinløsning hjulpet Jebjerg Gartneri ind på det lukrative hollandske blomstermarked.
Skive Smede- & Maskinteknik har udviklet og konstrueret maskinen i tæt samarbejde med Jebjerg Gartneri. Gartneriet, som i Danmark er den største producent af slyngplanten stephanotis, ville lave en anderledes måde at præsentere planten på. Stephanotis kan blive flere meter lang og er normalt viklet om en bøjle, når den ender i butikkerne. Nytænkning var dog nødvendig, da meldingen fra blomstergrossisterne var, at kunderne ikke længere var specielt begejstrede.

- Jebjerg Gartneri havde en idé om at vikle stephanotis planten om et 40 centimeter højt tårn af almindeligt trådhegn i stedet for en bøjle. Det ville give stephanotis et helt nyt look, men selve produktionen af tårnet var for besværlig, udtaler Erik Jakobsen, direktør i Skive Smede- & Maskinteknik.

Der måtte ske noget nyt
Der produceres årligt en halv million stephanotis i Jebjerg, og de løsningsforslag ejerne havde fået fremlagt inden turen gik til Skive var ikke rentable.

- De havde hørt, at vi her i huset er gode til at tænke i alternative løsninger, og da jeg så prototypen var min første tanke, at det tårn skal bukkes og foldes i en maskine i stedet for at blive valset traditionelt. Jeg var sikker på, at en automatiseringsløsning kunne løse opgaven, og hurtigt tjene sig ind, siger Erik Jakobsen.

Der blev givet grønt lys til at gå videre med udvikling af maskinen, men da konstruktionen lå færdig på tegnebrættet, måtte det økonomiske aspekt dog vendes mere end én gang, da det var en større investering.

- Erik havde tegningerne klar, men det var et stort skridt at tage. Det ville være den største investering i gartneriets historie, men vi blev enige om at slå til. Der måtte ske noget nyt, hvis vi fortsat skule være markedsførende i Danmark, siger Sune Rasmussen, Jebjerg Gartneri.

Holland kalder
Der blev givet grønt lys fra Jebjerg, da en automatiseringsløsning også ville kunne spare mandskabstimer. Selvom investeringen i maskinen i første omgang blev foretaget for at kunne skille sig ud og konkurrere på det danske marked, kom der en sideeffekt, der var til føle på. Pludselig var der bud fra Holland. Ingen hollandske gartnerier kunne nemlig tilbyde stephanotis på tårn.

- At komme ind på det hollandske marked er næsten umuligt for et udenlandsk gartneri. Man skal kunne noget helt anderledes for at få en fod indenfor. Men da ingen i Holland kunne tilbyde en så utraditionel løsning, som vi kunne, var der pludselig hul igennem, siger Sune Rasmussen.

Hos Skive Smede- og Maskinteknik er man glade for at kunne bidrage med en løsning, som har vist sig at være den helt rigtige for Jebjerg Gartneri.

- Projektet viser præcis, hvad vi står for. Typisk påtager vi os de opgaver, som andre har svært ved at løse. Hos os er der ingen vanetænkning, og ikke to projekter som forlader adressen her er ens, siger Erik Jakobsen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094