23948sdkhjf

Skive Smede- & Maskinteknik investerer millioner i maskinparken

Stigende ordretilgang og generelt større emner får den midtjyske virksomhed til at udvide med et 5-akset bearbejdningscenter.

I samme ombæring er medarbejderstaben blevet udvidet med henholdsvis en industritekniker og en smed. Optimeringen sker på baggrund af, at stadig flere underleverandøropgaver ender hos Skive Smede- & Maskinteknik. Det nye 5-aksede bearbejdningscenter, MMV 3200 fra Emco, opfylder alle krav til fræsning af emner i alle materialer, forklarer direktør Erik Jakobsen, som fremadrettet vil sætte endnu mere fokus på, at håndtere større og mere komplicerede opgaver. Det skriver Skive Smede- og Maskinteknik i en pressemeddelelse.

- Der er investeret i både maskine og medarbejderstab for at efterkomme kundernes ønsker. Forespørgslerne er der. Vi har udvidet kompetencerne og får et ekstra ben at stå på, siger han og hentyder til, at man nu kan tage mere underleverandørarbejde ind, både lokalt og nationalt, mens man bevarer fokus på husets tekniske projekter indenfor blandt andet udvikling og konstruktion af specialmaskiner.

Største nord for Hamborg
Knap 4 mio. kr. inklusiv software løber det nye bearbejdningscenter op i. En investering, der udmønter sig i en markant udvidelse af potentialet i produktionen, da det er den største Emco-maskine, der er installeret nord for Hamborg, som Erik Jakobsen udtrykker det.

- Men den er god nok. De har aldrig tidligere solgt en så stor maskine til det skandinaviske marked. Vi har forhandlet med Kapema og hovedkontoret i Østrig. Forløbet og indkøringen har været ganske tilfredsstillende, konstaterer han og fortæller videre, at maskinen er tilpasset Skive-virksomhedens specifikke behov.

Den kan tage op til 5 tons på planet, 2 tons på Ø900 rundbord. Rundbordet kan svinge Ø1.200 mm i diameter og 1.000 mm i højden. Al programmering foregår i Mastercam fra Cimco, så kunderne kan sende step-filer direkte til maskinen.

- Vi kan fremover bearbejde store emner op til 3,2 meter i længden og 1 meter i bredden. Der kan fræses hurtigt og præcist, så leveringstiden holdes nede. Maskinen er købt for at blive brugt. Vi skal tilbyde og udnytte den kapacitet, der nu er til rådighed.

IWT konsulent i huset
Flere arbejdsopgaver er i dag centreret om store komponenter, som fræses og efterfølgende svejses. Fast tilknyttet - med kontor i huset - er IWT-certificeret svejsekoordinator Brian Astrup Jensen, men også den nyansatte smed er certificeret svejser. Et bevidst valg, understreger Erik Jakobsen, som får ordrer fra mange brancher, hvor certifikater og dokumentation er en nødvendighed.

- Vi vil ikke udelukke nogen. Når vi for eksempel leverer til offshoreindustrien skal alt dokumenteres. Det er en selvfølge, og samarbejdet med Brian giver os flere strenge at spille på - især når det gælder videntunge projekter. Det skal vi få det bedste ud af i forbindelse med den nye investering.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.576