23948sdkhjf

Skive-virksomhed har succes med vareelevatorer

Skive Smede- & Maskinteknik overvejer at etablere en decideret serieproduktion efter stor succes med konstruktionen af vareelevatorer.
Fra umulig opgave til kreativ løsning.

Sådan har forløbet været for Skive Smede- & Maskinteknik, som fik til opgave at lette hverdagen for de ansatte i en række Skoringen-butikker – ejet af Sander Sko – med en specialkonstrueret vareelevatorer.

- Der var tale om en butik i gadeplan med lager på 1. sal, og opgaven var at konstruere en specialtilpasset vareelevator, så turen op ad trappen kunne spares, siger direktør Erik Jakobsen, og fortsætter:

- Vi fik lavet en varehejs konstruktion som på mange måder ligner en almindelig elevator, men som er specialbygget til transport af mindre gods samtidig med, at den stort set er vedligeholdelsesfri.

Missionen lykkedes
Én ting var at gøre varetilgangen til selve lageret lettere, en anden ting var give kunderne en bedre oplevelse i selve butikken, og hjælpe de ansatte i dagligdagen.

Da først varehejset var på tegnebrættet, blev der talt videre om, hvordan man kunne gøre det lettere for ekspedienten at få fat i en sko i den rigtige størrelse uden at forlade kunden.

- I bund og grund var det et spørgsmål om at få teknikken til at virke i en mindre elevator, et såkaldt expresshejs. Målet var, at ekspedienten skulle fastholde kunden eller ekspedere en anden kunde på den tid, det ellers ville tage at hente skoen på lageret. Samtidig skulle installationen designmæssigt tage sig pæn ud, så den kunne blive integreret på en naturlig måde i butikken, fortæller Erik Jakobsen.

Missionen lykkedes til fulde.

Made in Skive
Begge konstruktioner virkede efter hensigten, og integreringen af expresshejs i selve butikken fik effektiviteten til at stige betydeligt. Der kommunikeres med lagerekspedienten på 1. sal via headset eller en PDA Datalogic minicomputer, som ekspedienten bærer om håndleddet, og den rigtige sko bliver sendt ned.

I alt fem Skoringen butikker ejet af Sander Sko har nu installeret varehejs eller expresshejs, og butikkerne i Fredericia og Vejle har begge løsninger.

Og succesen har givet direktøren hos Skive Smede- & Maskinteknik blod på tanden.

- Vi kan fornemme, at der er gode fremtidsmuligheder i produktion af varehejs. Der er mange virksomheder, som kan optimere arbejdsgangen mellem lager og ekspedition, når det foregår over flere etager. Vi har forhåbninger om, at det på sigt kan medføre en decideret serieproduktion herfra adressen. Måske med Made in Skive skrevet på siden, siger Erik Jakobsen.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Vestas væltet af tronen som verdens største vindmølleproducent
Nye kunder har erstattet russiske ordre hos Aabo-Ideal
SP Group forventer øget vækst i 2023
Fremgang til Danish Aerospace Company efter kommerciel rum-succes
Offshore-koncern vender millionunderskud til overskud
Rekordstor ordrebeholdning giver behov for flere medarbejdere hos Sterke
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.102