23948sdkhjf

Alfred Priess scorer arabisk millionordre

Vinderup-virksomheden skal levere 526 højteknologiske master til fremtidig ørkenby i Abu Dhabi.
Alfred Priess A/S har sikret sig en gigantisk ordre på levering af hele 526 højteknologiske belysningsmaster til Masdar City, der er en by under opbygning i Abu Dhabis ørken. Det skriver Dagbladet Holstebro-Struer, som citerer administrerende direktør Ole Bjerre Christiansen for, at aftalens størrelse er ”et tocifret millionbeløb”.

Også hos planlægger i Alfred Priess A/S, Knud Erik Skov, er glæden til at spore:

- Det er lige før, vi kan lave en fabrik i fabrikken, hvis det går godt. Det vil give et mersalg, som virkelig vil kunne ses på bundlinjen, siger han om et marked, som satser benhårdt på vedvarende energi.

- Det er jo fremtiden. At vi i lille Vinderup kan være med til at bidrage til det - det gør mig glad. Og det beviser, at vi har satset rigtigt.

Skal demonstrere master for Marokkos royale familie
Alfred Priess besluttede for få år siden at satse mere på de udenlandske markeder, hvilket må siges at have givet pote.

Allerede i januar var der stor efterspørgsel vedrørende Touché-solcellemasten, som er netop den model, Priess har solgt 526 eksemplarer af til ørkenbyen i Abu Dhabi.

Men også steder som Schweiz, Korea og Marokko er der interesse for de danske master, der kører på solenergi.

- Der er et kæmpe marked i Mellemøsten, og vi får mange forespørgsler fra området på vores produkter, siger administrerende direktør Ole Bjerre Christiansen, og fortsætter:

- Vi har mange prøveopstillinger - blandt andet i Marokko, hvor vi har sendt to master ned. De vil bygge en ny by med et stort hotel, og den royale familie fra Marokko skal nu ud og se en demonstration af vores nye mast.

Fakta: Masdar City
Ørkenbyen Masdar City – der er under opførelse i Abu Dhabis ørken – skal være 100 % C02-neutral og hvile i sig selv, hvad angår vand, energiforsyning og affaldsbortskaffelse.

Til dette formål er der blandt andet bygget et gigantisk solcelleanlæg, der skal producere elektricitet til bygningsarbejdet.

Byen skal desuden være fri for privatbiler og al offentlig transport skal foregå med køretøjer, der er drevet af solenergi. Det samme gælder for belysningen, der skal ske ved hjælp af vedvarende energi, og det er her, de nye solcelle-master fra danske Alfred Priess kommer ind i billedet.

Kilde: Sustainablecities.dk og Alfred Priess A/S.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078