23948sdkhjf

Esko bliver større

Hos Maskinfabrikken Esko i Aalborg er der travlhed efter opkøb af Brovst Maskinfabrik ved årsskiftet.
Ejer og administrerende direktør Søren Esko opkøbte ved årsskiftet Brovst Maskinfabrik, som Morten Gade og Samuel Rønn oprindeligt startede i 2007. Og det var en rigtig god idé, mener Søren Esko: Maskinfabrikken Esko kører på fuldt tryk med serieproduktioner af avancerede maskindele og maskinmoduler.

- Vi kan nu lave mange flere forædlede detaljer i én og samme produktionsgang - så kunden sparer tid og penge, siger Samuel Rønn. Konkret har det betydet flere ekstraopgaver hos de fleste faste kunder, der nu kan få det meste produceret hos én og samme leverandør.

Flere medarbejdere og større maskinkapacitet
Projekter og maskinudvikling er et af vækstområderne hos Esko.

- Vi har med glæde gennemført flere succesfulde projekter, hvor vi har udviklet færdige specialmaskiner til specifikke processer i kundens produktion, fortsætter Samuel Rønn. Netop Eskos produktudviklingsproces har givet flotte resultater og topeffektive maskiner hos de virksomheder, som Esko arbejder fast sammen med.

Lige nu arbejder 16 medarbejdere i den udvidede fabriksbygning, hvor blandt andet de nye CNC-maskiner og øvrige produktionslinjer fra Brovst Maskinfabrik er blevet installeret.

- Dermed er både kapaciteten og bearbejdningsmulighederne blevet langt større - og såvel præcisionsbearbejdning af små plast/metal-emner som store maskindele kan ske meget hurtigere og effektivt, fortæller Morten Gade.

Vækst i udenlandske ordrer
Den nye maskinpark tæller blandt andet flere Mazak CNC-drejebænke, Manford bearbejdningscenter og avancerede multitasking-maskiner, der gør Eskos produktion strømlinet til serieproduktion på 1 stk. til 100.000 stk.

- Vi har opbygget gode kunderelationer i Norge især - og her forventer vi mere vækst, afslutter Samuel Rønn.

Esko leverer oftest til danske virksomheder og danske afdelinger af virksomheder, der arbejder internationalt og globalt. Esko forventer at geare sig til mere eksport - primært til skandinaviske og europæiske virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079