23948sdkhjf

Nordjysk maskinfabrik har fået plads til vækst

Nu skal der ansættes både industriteknikere og lærlinge på Maskinfabrikken Esko i Støvring

Tidligere betød pladsmangel, at der skulle en maskine ud af fabrikken, inden der kunne købes en ny. Den trafik er nu slut hos Maskinfabrikken Esko.

For virksomheden flyttede i efteråret ud af Aalborg og ind i meget større lokaler 20 kilometer sydpå i Støvring. Her er 1.200 kvadratmeter blevet byttet ud med det tredobbelte, og nu skal væksten accelereres.

- Vi har i en årrække været låst på grund af pladsmangel. Nu har vi fået kvadratmeterne til at kunne vokse. Lokalerne er mere effektive og mere strømlinede, siger Samuel Rønn Holland, som er medejer og arbejder med teknisk salg i den 20 medarbejdere store maskinfabrik.

De væsentligt større lokaler og dermed også betragteligt større lagerkapacitet giver også andre nye muligheder. Det er nu muligt at tilbyde rammeaftaler på årsbasis med mulighed for lageropbevaring og dermed meget kort leveringstid til Eskos kunder.

Søger industriteknikere

Netop en kombination af mere plads og stigende efterspørgsel, som blandt andet er et resultat af en norsk satsning, giver behov for flere industriteknikere. Esko har ansat en sælger i Norge, som har til opgave at følge op på vækststrategien i landet, hvilket ser yderst lovende ud.

Virksomheden har netop ansat en uddannet industritekniker, er på jagt efter én mere og har derudover ansat en ny lærling.

Netop det at tage lærlinge ind har altid været en del af "ånden" i firmaet, fordi ledelsen ser det som et naturligt ansvar at uddanne lærlinge, og der er i øjeblikket desværre en større afgang end tilgang af industriteknikere i branchen.

For at leve op til sine egne krav til uddannelse af lærlinge har Maskinfabrikken Esko indledt et samarbejde med Metal College i Aalborg. Samarbejdet skal munde ud i en løbende tilgang af nye lærlinge, så Esko uddanner én lærling hvert år.

Mere kapacitet

De flere ansatte skal give hurtigere reaktionstid, når ordrerne lander. For metalfabrikken oplever, at kunderne efterspørger store ordrer med kort leveringstid, og det kræver mere kapacitet.

Derfor vil maskinfabrikken meget gerne have alle sine maskiner til at køre i toholdsskift, hvilket er en af årsagerne til, at der for tiden ansættes en del nye folk.

- Det er ekstremt svært at finde og ansætte industriteknikere, og det har den konsekvens, at vi må sige nej til opgaver med kort leveringstid, siger Samuel Rønn Holland.

Trykker på salgsspeederen 

Mens maskinerne skal udnyttes i to skift, skal ordrerne også følge med. Ordrebogen er indtil nu blevet fyldt op ved anbefalinger fra mund-til-mund. En del af vækststrategien betyder, at maskinfabrikken skal være mere udfarende.

Esko arbejder meget i rustfri stål. Det er både til fødevare-, offshore- og fiskeindustrien.

- Væksten er i offshore. Her oplever vi mange krav til dokumentationen, og det kan vi leve op til, siger Samuel Rønn Holland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093