23948sdkhjf

Tandhjulsfabrik investerer i fremtiden

Villiam Petersen Tandhjulsfabrikken i Horsens, som i år kunne fejre 100 års fødselsdag, har endnu engang udvidet maskinparken.

Læs også: 100-årig tandhjulsfabrik gør klar til næste generation

Nu er en femakset Doosan VCF850LSR II Vertikal bedfræser med HeidenhainTNC640-styring installeret.

Den 24 tons tunge maskine er leveret af Duroc Machine Tool Danmark, som har forhandlingen af Doosan.

Maskinen er udstyret med et 800 millimeter rundbord, C-akse monteret i planet, og B-aksen er designet med Roller-Cam-system, som skal sikre høj nøjagtighed og ingen slør.

Værkfører Jan H. Mathiasen fulgte spændt med i installationen af maskinen, som han selv har været med til at vælge og bestykke med udstyr. Blandt andet har han valgt en værktøjskæde med plads til 60 styk Big Plus BT40-værktøjer.

Læs også: Se tallene: Her er de vigtigste nøgletal fra tandhjulsbranchen

Han ser nu frem til at kunne løse en stor række opgaver, som han tidligere har måttet sende ud i byen. Til udstyrslisten efterleveres yderligere et 500 millimeter rundbord med support (monteres som A-akse), så Jan H. Mathiasen også kan planlægge bearbejdninger med femakset kontur i lange emner.

Doosan’en er blot den seneste i rækken af investeringer hos Villiam Petersen Tandhjulsfabriken Horsens, der løbende har fornyet maskinparken igennem de sidste fem år.

Første investering var en rundsliber, som håndterer emner op til Ø500 mm og 2.500 mm i længden. Året efter kom en ny CNC-styret tandfræser, der fræser tandhjul op til Ø245 mm og igen en ny CNC- styret tandhjulsfræser i 2016, som bearbejder tandhjul på op til Ø1.600 mm. I 2017 investeredes i et Doosan Puma MX2500ST femakset CNC-drejecenter med to spindler og igen i 2018 kom et CNC-styret drejecenter til.

Salgschef Henning Laursen er i fuld gang med at sælge opgaver til de nye maskiner på fabrikken.

Norge står som næste mål med løbende besøg hos eksisterende kunder, men samtidig også opsøgende salg.

Derfor er Villiam Petersen Tandhjulsfabriken også at finde på den norske OTD-messe i norske Stavanger i uge 42 og på Euro-Expo i svenske Kiruna SE i uge 45

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094