23948sdkhjf

Villiam Petersen Tandhjulsfabriken øger drejekapaciteten

Den østjyske tandhjulsproducent har endnu engang udvidet maskinparken.

Denne gang har man anskaffet en Doosan Puma 3100LY, som skal udvide drejekapaciteten.

- Det er en aflastning. Vi oplever, at emnerne bliver større og større, og vores store drejebænk, der normalt skal tage dem, var ved at være godt booket op, og vi havde brug for noget, der kunne aflaste imellem mellem-segmentet og de store, fortæller Villiam B. Petersen, der er key account manager hos Villiam Petersen Tandhjulsfabriken.

Horsens-virksomheden bestilte maskinen allerede i december, og fik den installeret i februar, og siden har den kørt problemfrit.

Godt tilfreds med Doosan

Villiam B. Petersen har da også kun rosende ord til overs for Doosan-maskinerne, som tandhjulsfabrikken efterhånden har nogle stykker af.

- Den første store drejebænk til Ø800x3.000 mm emner fik vi tilbage i 2008. Der kan du tælle det antal problemer, vi har haft, og dele der skulle skiftes, på én hånd. Så det har været pålideligt, udtaler han.

- Senest investerede vi i 2019 i et bearbejdningscenter, en Doosan VCF 850LSR. Det er vi kommet rigtig godt i gang med, og det kører rigtig godt, lyder det fra Villiam B. Petersen.

Ikke flere maskiner på den korte bane

Med seneste Doosan velinstalleret kan den østjyske tandhjulsfabrik atter honorere den stigende efterspørgsel.

- Vi har rigtig travlt for øjeblikket. Vi har også større ordrer inde, og det er noget tid siden, vi har haft det. Det er et rigtig godt miks af mindre, større og lidt rammeordrer, forklarer Villiam B. Petersen.

På trods af travlheden er der dog ikke udsigt til indkøb af flere maskiner på den korte bane.

- Vi vil jo løbende gerne investere i nye maskiner, men vi afventer også lige situationen, som den er lige nu med øgede udgifter på strøm, vand, varme og så videre, siger Villiam B. Petersen.

- Så lige nu har vi ikke noget stående på ønskelisten, som vi vil investere i. På sigt vil vi gerne investere i en ny shaper-maskine til at stikke tænder med indvendigt og udvendigt, men der er 12 måneders leveringstid, slutter han.

Artiklen er en del af temaet Maskinfokus.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.175