23948sdkhjf

DAMRC demonstrerer højteknologisk spåntagning i Odense

Værktøjsmaskiner 2011: Danish Advanced Manufacturing & Research Center, DAMRC, vil på Værktøjsmaskiner 2011 i Odense demonstrere produktionsoptimering af fræseprocesser i danske fremstillingsvirksomheder.
De besøgende på den kommende Værktøjsmaskiner 2011-messe, der holdes 22. til 25. marts i Odense Congress Center, vil ud over branchens førende udbydere af maskiner, værktøj og øvrigt højteknologisk fremstillingsudstyr i år også kunne møde det kun ét år gamle Danish Advanced Manufacturing & Research Center, DAMRC.

På en selvstændig stand, placeret mellem de øvrige udstillere, vil DAMRC dels introducere sig selv for danske industrivirksomheder, dels vise konkrete eksempler på hvorledes DAMRC kan medvirke til produktionsoptimering af fræseprocesser i danske fremstillingsvirksomheder.

- Danmark er for mange et foregangsland, når det gælder høj produktivitet og kvalitet inden for metalbearbejdning. Kravet er løbende produktionsoptimering. Ikke mindst i disse år, hvor øget globalisering udfordrer os, siger projektleder Klaus Bonde Ørskov, DAMRC.

Organisationen er netop opstået som et svar på den udfordring, der møder danske fremstillingsvirksomheder netop nu. Det er industrivirksomheder, der har etableret DAMRC, der har sit forbillede i England:

- Multicut, der er en af de stiftende virksomheder, var de første til at se mulighederne for at lave en dansk udgave af det AMRC, som har hjemme i Sheffield. Sammen med Terma, Vestas, Danish Aerotech og Unimerco har Multicut taget initiativ til at skabe rammerne, i et samarbejde som også involverer det britiske AMRC samt Boeing, fortæller Klaus Bonde Ørskov.

Fra start har initiativet også trukket på opbakning fra blandt andet Handels- & Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet, Center for Defence, Space & Sercurity, CenSec samt Erhvervsrådet Herning & Ikast-Brande, ligesom der siden er udvidet med blandt andet Aalborg Universitet.

Offentlig-privat samarbejde
DAMRC danner således i dag rammerne om et godt samarbejde mellem såvel offentlige forsknings- og udviklingsmiljøer og private industrivirksomheder.

- Vi er ikke et offentligt finansieret projekt. Derimod er vi skabt af industrien for industrien. Det betyder i praksis, at det offentlige via os som projektleder kan sikre sig offentlig-privat samarbejde, hvor det bedste fra forskningsverdenen kan mødes på neutral grund med de bedste fra industrien, siger Klaus Bonde Ørskov.

Projekterne kan være, som i DAMRC´s allerførste projekt helt konkret inden for procesoptimering af spåntagende bearbejdningsprocesser. Andre muligheder er udviklingen af nye materialer og optimeringer i forbindelse med brugen af dem såvel som opstilling af test- og kontrolløsninger, der kan sikre perfekte emner i allerhøjeste kvalitet.

- Vi er kommet godt fra start, og i vort andet leveår vil vi ekspandere kraftigt. I Odense vil vi få mulighed for at møde potentielle medlemmer, ligesom vi kan udbrede kendskabet til os og vores kompetencer inden for primært spåntagende metalbearbejdning, slutter Klaus Bonde Ørskov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078