23948sdkhjf

Året der gik – blæste vindmøllen den rigtige vej i sommer?

Ikke alle produkter kan produceres i Danmark, og i løbet af sommeren 2010 beviste danske virksomheder både, at det er nødvendigt at flytte opgaver ud, men også at udlandet efterspørger danske kompetencer.
Der blev lagt i kakkelovnen til et hedt efterår hos Vestas, da man i slutningen af august præsenterede regnskab. De røde tal var ikke det mest markante, men for første gang indrømmede Vestas, at man havde overkapacitet på fabrikkerne i Danmark, og at en større del af møllerne i fremtiden skulle produceres i udlandet ( Milliardunderskud og afskedigelser hos Vestas og Vestas vil sætte to fabrikker på halv kraft )

Overkapacitet havde man ikke hos Siemens, hvor ordrerne løb ind i sådan et tempo, at de danske fabrikker havde svært ved at følge med – og det krævede ekstra hænder ( Siemens ansætter på livet løs ).

At Danmark er et brugbart land at placere produktion og udvikling i beviste Alfa Laval, da man i september besluttede at styrke afdelingen i Søborg ved at flytte alle bryggeri-aktiviteter til det danske hovedkvarter ( Alfa Laval flytter bryggeridivision til Danmark ).

Også i udlandet fik vi bevis for, at danske produkter er efterspurgte. Nordjyske Hydrema fik fx endelig hul igennem til det amerikanske marked med sit minerydnings-køretøj ( Gennembrud for Hydrema i USA ).

Nogle få km fra Hydremas hovedkvarter i Støvring, nemlig i Klarup uden for Aalborg, var der knap så meget at glæde sig over. Maskinfabrikken Fuglsang måtte opgive at føre driften videre og blev begæret konkurs ( Maskinfabrikken Fuglsang konkurs ). Det var en skæbne, man blandt andet delte med fynske Boma Pladeindustri ( Boma Pladeindustri konkurs ).

Andre underleverandører konsoliderede sig. Sydjyske AH Industries opkøbte RM Group ( AH Industries opruster med køb af RM Group ), og maskinfabrikken Richter Hansen klarede skærene, da rigmanden Erik Skjærbæk overtog den fynske virksomhed ( Rigmand investerer i Richter Hansen ).

Et sted hvor vindmøllen helt klar snurrede den rigtige vej var hos EC Maskinfabrik, nu ECM Industries, der i løbet af sommeren hentede flere millionordrer ( Forrygende sommer hos EC Maskinfabrik ) . Det samme gjorde man hos Thisted-virksomheden Cimbria ( Cimbria henter to millionordrer ).

I det nordjyske var der også godt nyt hos Sanistål, der om nogen havde mærket de allermørkeste sider af finanskrisen. I august kunne stålgrossisten atter melde om overskud på driften, og senere på året kom også sorte tal på bundlinjen ( Nu har Sanistål overskud på driften ).

Det kan du læse mere om i morgen, hvor bladene atter begynder at falde af træerne, og Metal Supply runder 2010 af.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11