23948sdkhjf

AH Industries opruster med køb af RM Group

Med købet vil AH Industries udbygge sin globale position som totalleverandør til blandt andet vindmølleindustrien.
AH Industries har indgået en aftale om køb af RM Group og udbygger dermed sin position som leverandør af enheder og komponenter til vindmølle-, marine- og offshore-branchen.

En vigtig hensigt med AH Industries køb af RM Group er at kunne tilbyde et bredere og mere komplet produktprogram, der skal knytte kunderne tættere til virksomheden.

Kapitalstærk ejerkreds i ryggen
- Vi vil være en betydende spiller på verdensmarkedet, og derfor er det vigtigt, at vi formår at knytte kunderne tæt til os gennem lange og nære kunderelationer. Ligesom RM Group er det inden for cementindustrien, vil vi i AH Industries være kundernes totalleverandør inden for vindmøller ved at håndtere hele processen fra dokumentation og kvalitetskontrol, til produktion, maling, transport, montering, support og service osv., forklarer AH Industries administrerende direktør, Steffen B. Jespersen.

Bag AH Industries står en kapitalstærk ejerkreds med det svenske børsnoterede selskab Ratos AB som majoritetsaktionær. Ratos AB ejer en række nordiske virksomheder og har fokus på udviklingen af AH Industries position på verdensmarkedet.

Købet af RM Group er, ifølge Steffen B. Jespersen, en naturlig følge af denne strategi, idet RM Group består af en række virksomheder med supplerende specialkompetencer inden for sourcing, metalforarbejdning samt montage.

Vil finde synergier
RM Group har afdelinger i Rødekro og Ribe og produktionsfaciliteter i Kina, som AH Industries også overtager.

- RM Group har en lang erfaring inden for metalforarbejdning og modulleverancer, og med vores investering vil vi bygge videre på de områder, hvor vi kan komme til at stå endnu stærkere fremover. Det handler nu om at få integreret virksomhederne, og det næste halve år skal vi bruge til at finde synergier og områder, hvor vi kan optimere på tværs af virksomhederne. Samtidig vil vi selvfølgelig trække på RM Groups erfaringer fra produktionen i Kina. Fabrikken derude giver os en god adgang til det kinesiske marked og et godt ståsted at bygge videre på, siger Steffen B. Jespersen.

Direktør fortsætter
For RM Groups ejer Ole Jørgensen var AH Industries et naturligt valg for salget af koncernen:

- Jeg har længe haft et ønske om at videreudvikle RM Group ved at slå kræfterne sammen med en anden erfaren virksomhed. RM Group og AH Industries passer godt sammen, og vores produkter supplerer hinanden på bedste vis. Samtidig ligger kulturen i virksomhederne ret tæt på hinanden. Ved at blive en del af AH Industries-koncernen føler jeg, at vi får optimale muligheder for at udvikle os i den retning, vi gerne vil, siger Ole Jørgensen, der fortsætter som daglig leder af virksomhederne i RM Group.

Det nye samlede selskab havde i 2009 en samlet omsætning på 855 mio. kr. og beskæftigede sammenlagt cirka 420 medarbejdere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079