23948sdkhjf

Studerende kæmper om fremtidens plastløsninger

Project Plastic er navnet på en ny konkurrence, der skal inspirere ingeniørstuderende til at bruge plastmaterialer på nye måder.

Plastindustrien er gået på jagt efter ingeniørstuderende, der i løbet af deres studietid har brugt plast på en måde, der viser, hvordan fremtidens løsninger kan være formet i plast. 

Nu vil brancheorganisationen gerne hædre sådanne studieprojekter i konkurrencen Projekt Plastic 2018 målrettet netop ingeniørstuderende. 

– Når vi bruger plasten rigtigt, kan vi levere helt uundværlige bidrag til at løse vores samfunds udfordringer nu og i fremtiden. Vi skaber vindmøllevinger, der producerer grøn energi og smart emballage, der minimerer madspild. Vi skaber legetøj og medicoprodukter i verdensklasse – og en helt masse andet. Med Project Plastik inviterer vi landets ingeniørstuderende til at hjælpe os med at blive endnu bedre, siger administrerende direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup.

Vinderne findes til The Prohejct Plastic Award Show den 15. marts 2018 i Industriens Hus i København. Her vil de studerende bag 10 på forhånd nominerede projekter præsentere deres resultater for et ekspertpanel, der udpeger de endelige vindere. Awardshowet er åbent for alle interesserede studerende og i høj grad også for virksomheder.

– Udover at finde og hylde vinderne fungerer award showet som et netværksevent for virksomheder og studerende. Virksomhederne kan møde en masse kommende ingeniører med en stærk interesse for plast, og de studerende kan møde det, der meget vel kan være deres kommende arbejdsgiver i plastbranchen, siger Thomas Drustrup

Førstepræmien i Project Plastic 2018 er 25.000 kr. samt et helt særligt tilrettelagt virksomhedsbesøg, der matcher vindernes plastinteresse. Andenpræmien er 10.000 kr. og et virksomhedsbesøg, og tredjepræmien 5.000 kr. og et virksomhedsbesøg.

Fakta om Project Plastic

I udvælgelsen af vinderprojekterne lægger Plastindustrien vægt på følgende fire vurderingskriterier:

  1. Optimal udnyttelse af plastens egenskaber
  2. Originalitet og kreativitet
  3. Operationaliserbarhed
  4. Faglig dybde

Opgaver og projekter inden for både produktion, innovation, design, kemi, bæredygtighed og meget andet er velkomne, så længe du har fokus på plast.

Læs mere om Project Plastic her.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.507