23948sdkhjf

Stadig stor tvivl om nye regler for svejsning af bygningsstål

1. januar trådte nye regler i kraft for kvalitetsstyring af svejsearbejde på bygningsstål, men mange virksomheder er stadig i tvivl.
Det oplever man blandt andet hos DS Håndværk & Industri, hvor det stadig strømmer ind med spørgsmål fra usikre medlemmer. Derfor har man iværksat en ekstraordinær oplysningsindsats om de nye regler.

- Gennem det sidste halve år er vi blevet præsenteret for rigtig mange opgavebeskrivelser for tilbudsgivning – og kun meget få lever op til lovens krav. Derfor har vi for vores medlemmer udarbejdet en inspirationsmodel, som de i princippet kan bruge som et fuldgyldigt kvalitetsstyringssystem, forklarer Kristine Lyngbo, kommunikationschef for DS Håndværk & Industri.

Hun understreger, at det er vigtigt, at virksomheder, der producerer eller forarbejder bygningsstål, sætter sig ind i reglerne, for i sidste ende kan fejl betyde store omkostninger til efterarbejde eller værre endnu – det kan koste virksomheden livet.

De skærpede regler er en del af bygningsreglementet, BR08, og det er igennem Eurocodes-standarderne, der stilles krav til kvalitetsstyring i virksomheden. Du kan læse mere om reglerne på DS Håndværk & Industris hjemmeside .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093