23948sdkhjf

33 år hos Skjern Tekniske Skole

I 1975 fik automekaniker Georg Guldager et godt tilbud, da han var i Skjern for at få synet en bil – det blev til et karriereforløb på 33 år på Skjern Tekniske Skole
Fredag 23. januar kl. 14.00-16.00 holder UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern reception for områdechef Georg Guldager (62), der har besluttet at gå på efterløn 1. februar efter 33 år på Teknisk Skole. Til receptionen er, foruden skolens medarbejdere, inviteret samarbejdspartnere på de mange virksomheder, som Georg Guldager gennem årene har haft tæt kontakt med.

Georg Guldager er uddannet som automekaniker i Tarm, og lige efter sommerferien 1975 var han i Skjern med en bil, som skulle synes. Her traf han en soldaterkammerat, som var faglærer på Skjern Tekniske Skole, og han opfordrede kraftigt Georg Guldager til at søge ind på skolen som faglærer. Det blev starten på en spændende karriere indenfor skoleverdenen.

Baggrunden for opfordringen var, at man i Skjern havde afsluttet en periode som forsøgsskole, hvor man skilte automekaniker- og lastvognsmekanikeruddannelsen i to selvstændige uddannelser. Det var en succes, som Undervisningsministeriet derfor gjorde permanent. Derfor manglede skolen nye faglærere til automekanikeruddannelsen, som skulle afgive faglærere til den nye lastvognsmekanikeruddannelse.

- Og nu hvor jeg stopper, har Undervisningsministeriet igen samlet de to uddannelser til én uddannelse. Sådan går tingene åbenbart i ring, siger Georg Guldager. Han lægger dog ikke skjul på, at den beslutning ikke ville være blevet truffet, hvis det havde stået til ham.

- Det var nemlig en rigtig beslutning at skille de to uddannelser. For der er stor forskel på at reparere og vedligeholde lastbiler og personvogne. Og den forskel er blevet større og større gennem årene i takt med den rivende teknologiske udvikling. Så jeg har temmelig svært ved at se fornuften i, at de to uddannelser nu igen er samlet i én, siger Georg Guldager.

Tæt kontakt til virksomhederne
Georg Guldager avancerede i 1985 til titlen ”ledende lærer” på automekanikeruddannelsen. Det betød egentlig, at han fik nogle timer til at planlægge sin egen og kollegernes undervisning. 10 år efter fik han også den samme tjans på lastvognsmekanikeruddannelsen - og fik titlen uddannelsesleder.

I 2002 blev Georg Guldager udnævnt til inspektør for alle hovedforløbene. Herved fik han også smedeuddannelsen på Skjern Tekniske Skole ind under sit ansvarsområde. Titlen inspektør blev formelt ændret til områdechef, da en række uddannelser i 2007 fusionerede til UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern.

- Med ansvaret for smedeuddannelsen fik jeg pludselig tæt kontakt med lokalområdets meget ekspansive produktionsvirksomheder. Det var meget spændende at lære dem at kende indefra og knytte mange gode og nye personlige kontakter og lære et nyt område at kende, siger Georg Guldager.

Gennem hele karrieren har Georg Guldager nemlig lagt meget stor vægt på at skabe tæt personlig kontakt mellem skolens faglærere og virksomhedernes driftsledere og værkførere for at inddrage dem mest muligt i et samarbejde om uddannelsen af deres lærlinge.

- Jeg er helt overbevist om, at det har inspireret os til at udvikle vore uddannelser til et teknologisk højere niveau - og det har givet os lærlinge fra et langt større område, end vi ellers ville have haft. Og jeg skal ikke lægge skjul på, at for mit vedkommende har denne tætte kontakt været en stor glæde for mig og det, jeg nok kommer til at savne mest, siger Georg Guldager.

Kontakten til lærepladserne har også bidraget til, at han som områdechef har bevaret kontakten til de unge mennesker – og dermed glæden ved at have med unge mennesker at gøre. Og den glæde er Georg Guldager indstillet på at bevare i sin nye pensionisttilværelse, hvor han fortsætter som holdleder i Tarm Idrætsforenings fodboldafdeling.

I forbindelse med områdechef Georg Guldagers fratræden foretager UddannelsesCenter en mindre organisationsændring.

Kilde: Uddannelsescenter Ringkøbing-Skjern - http://www.uc-rksk.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.718