23948sdkhjf

Flotte svendeprøver og fornem pris

Industriens Uddannelser kom forbi Skjern Tekniske Skole med en Bjørn Nørgaard bronzeskulptur ved svendeprøven for de 10 første vindmølleoperatører i verden.
Verdens 10 første faglærte vindmølleoperatører præsterede en gennemsnitskarakter på 9,3 ved deres svendeprøver på Skjern Tekniske Skole i denne uge. Det er på niveau med de allerbedste gennemsnit ved skolens svendeprøver for klejnsmede og mekanikere.

Den særdeles flotte start på verdens første uddannelse for vindmølleoperatører blev fejret efter alle kunstens regler. Den nye uddannelse er udviklet af Skjern Tekniske Skole i tæt samarbejde med vindmølleindustrien.

Imponerede skuemestre
Skuemestre ved den nye vindmølleoperatøruddannelse var produktionsingeniør Abdallah Shamasneh fra Vestas i Ringkøbing og arbejdsmiljørepræsentant Jens Andersen fra Siemens i Brande.

De uddelte fire 12-taller, to 10-taller, tre 7-taller og et enkelt 4-tal.

- Nogle af eleverne er nået op på et niveau langt over, hvad man kan forvente af en toårig uddannelse. De har imponeret os meget. Ikke mindst på el-området og hydraulikområdet, var de to skuemestre enige om.

Også uddannelsesudvalget bestod
Også Skjern Tekniske Skoles lokale uddannelsesudvalg for vindmølleoperatører fik overrakt bevis for, at udvalget har bestået svendeprøven med glans. Her var belønningen dog ikke karakteren 12, men PraktikPladsPrisen fra Industriens Uddannelser, som CO-Industri og Dansk Industri står bag.

Prisen består af et fornemt diplom og en bronzeskulptur udført af kunstneren Bjørn Nørgaard.

Det er første gang og i øvrigt helt usædvanligt, at PraktikPladsPrisen tildeles et lokalt uddannelsesudvalg. Borgmester Iver Enevoldsen, Ringkøbing-Skjern, motiverede valget af prismodtager og overrakte prisen til uddannelsesudvalgets formand, projekt manager Max Lehmann fra Vestas.

- Med utrættelig energi har I skaffet praktikpladser til uddannelsen, primært hos Vestas og Siemens. Aktuelt er der indgået 35 uddannelsesaftaler. De aftaler er ikke kommet af sig selv. I har holdt møder på fabrikkerne for at informere om den nye uddannelse. Og I har insisteret på, at uddannelsen skulle udvikles lokalt.

- Det kommer Skjern Tekniske Skole til gavn - og dermed også Ringkøbing-Skjern Kommune. Derfor skal i have PraktikPladsPrisen. Tak for er flot og seriøst stykke arbejde med at udvikle og tilbyde lærepladser til verdens første vindmølleoperatører, sagde borgmester Iver Enevoldsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094