23948sdkhjf

Nyt "legetøj" til smedene

Den er tung.  Meget tung. Faktisk er den så tung, at det kræver en kran, to montører og en stribe nysgerrige øjne for at få vandskæreren ind på plads i metalværkstedet på Skjern Tekniske Skole.

- Det bliver så godt, når vi kommer i gang med at bruge den, siger uddannelseschef Allan Kristiansen.

Vandskæreren er en maskine, der kan skære i alle materialer – stål, rustfri stål, træ og plast.

- Hidtil har vi fået skåret rustfri stål ude i byen. Det er dyrt og giver ventetid for eleverne. Vi vil gerne give dem den service, at de kan skære det hele her på skolen, når de har brug for det – det gør det hele mere fleksibelt, siger Allan Kristiansen.

Når man skærer i rustfri stål, skal det ske uden varmeudvikling. En vandskærer skærer med vand blandet med sand og det sker uden varme. Da vandskæreren samtidig kan skære i andre materialer også, er et stort ønske gået i opfyldelse med det nye indkøb:

- Vi har haft den på budgettet i flere år, så vi er rigtig glade for, at vi nu har fået den ind på værkstedet, siger Allan Kristiansen.

Der er i disse år stor efterspørgsel efter rustfaste kleinsmede. Virksomhederne mangler faglærte og elever, men også blandt de unge er der større interesse efter uddannelse til rustfast kleinsmed. En rustfast kleinsmed arbejder blandt andet med at bygge tanke til fødevareindustrien.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078