23948sdkhjf

Danske virksomheder klar til Elmia Subcontractor

Den danske fællesstand kan i år melde alt udsolgt til den svenske underleverandørmesse.
Tirsdag skydes årets Elmia Subcontractor-messe i gang, og traditionen tro bliver det med et markant dansk fingeraftryk. På messen er der nemlig to danske fællesstande; en arrangeret af den danske ambassade i Stockholm i samarbejde med Center for Underleverandører og en arrangeret af Industrisamarbejdet under DI.

De to fællesstande har dog samarbejdet om markedsføring, og planen er da også at slå de to stande sammen til en.

- De er begge to udsolgte – på den ene er der 22 udstillere og 12 på den anden. Vi har flere virksomheder med tilsammen, end vi plejer, og vi har mange nye udstillere med, forklarer Knud Hareskov fra Center for Underleverandører, der har arrangeret danske fællesstande på Elmia Subcontractor i mere end 10 år.

Og den svenske messe er stadig vigtig, når det gælder eksport til vores naboland.

- Det er nærområdet. Det er et sprog, der er til at forstå, og så er der vækstpotentiale i Sverige. Egentlig har vi meget fokus på Tyskland hos os, for det er et vækstlokomotiv, men Sverige har altid været det logiske valg, når virksomheder vil starte eksport. Det er seriøse indkøbere for de store svenske og nordiske industrier, der kommer på messen, og det er udstillingsvinduet i Norden på underleverandørsiden, forklarer Annette Flies, der er koordinator for Industrisamarbejdets stand.

- Der er en stigende interesse for det svenske marked, som jeg vurderer det. Det er stadigvæk både det vigtigste og mest fremkommelige marked for underleverandører, og det er også der, jeg synes man skal starte, hvis man vil ud. De sidste år har jeg lavet en del på det tyske marked, men man kan godt mærke, at det er sværere, supplerer Knud Hareskov.

Elmia Subcontractor løber af stablen fra tirsdag den 8. november til og med fredag den 11. november.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14