23948sdkhjf

Stena Aluminium lukker produktion i Kolding

Stena Aluminium planlægger at flytte sin aluminiumproduktion i Kolding til Älmhult i Sydsverige, hvor koncernens øvrige aluminiumproduktion findes.
– Målet er at bevare dele af virksomheden i Kolding, mens produktionen koncentreres i Älmhult. Dette sker for fortsat at kunne imødegå fremtidens udfordringer, udtaler Staffan Persson, administrerende direktør i Stena Aluminium.

– Resultatmæssigt har vi gennem flere år haft tab i Kolding. Situationen er blevet forværret det seneste års tid pga. de problemer, bilindustrien står over for, og det har stor indflydelse på vores virksomhed. Flytningen af produktionen har stor betydning for at styrke vores muligheder i fremtiden. Vores kunder vil fremover få produkter af samme høje kvalitet og samme leverancesikkerhed fra produktionen, som nu bliver koncentreret i Älmhult i Sydsverige, udtaler Staffan Persson.

Stena Aluminium beskæftiger 56 medarbejdere i Kolding. Stena undersøger p.t. forskellige muligheder for medarbejderne, og de faglige forhandlinger bliver startet op nu.

– Det har været en vanskelig, men nødvendig beslutning, og Stena vil gøre alt for at finde gode løsninger for medarbejderne. Visse funktioner såsom salg og indkøb forbliver i Kolding, mens vi vil forsøge at flytte andre kompetencer med til Älmhult. Desuden undersøger Stena Jern & Metal A/S mulighederne for at drive genvindingsvirksomhed på pladsen i Kolding.

– Parallelt gør vi, hvad vi kan for at hjælpe vores medarbejdere videre til andre jobs. Alle berørte medarbejdere kommer til en personlig samtale i den nærmeste tid, afslutter Staffan Persson.

Flytningen af produktionen forventes at være gennemført ved årsskiftet 2008/2009.

Kilde: Stena Aluminium - http://www.stenametall.com

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078