23948sdkhjf

Stort udvalg af INA linearprodukter på Automatik 2008

Det er ikke kun inden for lejeteknologi, at Schaeffler Group kan kalde sig en af verdens førende producenter. Også inden for linearteknik er man stolte over at kunne præsentere et bredt og innovativt produktsortiment.
For at tydeliggøre det endnu mere deltager Schaeffler Danmark – det danske salgsselskab for virksomhedens to varemærker INA og FAG – på Automatik 2008 med en udendørsstand i form af en udstillingsbus.

I bussen vil der være fokus på linearprodukter, herunder aksler med kuglebøsninger, profilskinneføringer samt moduler med motordrev og elektrisk styring, der blandt andet finder anvendelse i patientlejer og alle former for loftsophæng. Men der vil også være et udvalg af INA og FAG rotative produkter at finde i bussen, herunder det nye FAG Generation C sporkugleleje. Et af highlights’ene i bussen vil være ”high speed” linearsystemet KUVE..-B-HS.

Der stilles stigende krav til kapacitet og produktivitet i virksomheder. Tid er penge! Derfor får ”high speed” løsninger også større og større betydning på forskellige områder inden for industrien, hvor der er brug for at kunne producere med høje hastigheder.

Hidtil har man fx arbejdet med hastigheder på højst op til 4 m/sek. i værktøjsmaskiner, herunder eksempelvis ved slibning af lange emner. Her kunne man med fordel indsætte systemer, der ville kunne klare højere hastigheder. Productronic, trykkeri- og papirindustrien samt pakkemaskiner er andre områder, hvor der også kræves høje hastigheder.

I dag betyder ”high speed” inden for linearsystemer i Schaeffler Group hastigheder på op til 10 m/sek. Det er lykkedes på grundlag af standardkomponenter, herunder stålkugler, at udvikle et linearsystem, som kan efterleve de høje krav til dynamiske ”high speed” bevægelser uden at gøre brug af bekostelig hybridteknologi og dermed dyre specialmaterialer som keramik.

KUVE..-B-HS har en driftstid på langt over 100.000 km – dog ved en moderat belastning, men til gengæld med største hastighed. Linearsystemet er robust og har en høj driftssikkerhed. Stålkuglerne løber i en stålunderstøtning med hærdet løbebane og i O-anordning. Systemet har indbygget fedtreservoir og kræver derfor minimal vedligeholdelse.

Kilde: Schaeffler Group - http://www.schaeffler.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078