23948sdkhjf

Slip nørden løs!

I dag skydes Forskningens Døgn i gang. Tre dage fyldt med forskning.
Der er flere end 400 arrangementer over hele landet.

På UddannelsesCenter Ringkøbing-Skjern kan man høre, hvordan gamle vindmøllevinger kan nedbrydes og genanvendes til værdifulde produkter.

Danmarks Tekniske Universitets (DTU) laboratorier og værksted kommer til Rådhuspladsen i København, og her kan man være med til at få brændselsceller til at trække en motor, få udviklet en optimal vindmøllerotor og studere overfladen på DVD’er, CD’er og BluRay-skiver igennem et atomar kraft mikroskop.

Der er seminar om solenergi på Rådhustorvet i Stenløse.

På VIA University College, Campus Horsens, skal 200 gymnasieelever og 40 VIA-studerende være innovative og konkurrere i en af de 3 discipliner: Den mest ekstreme konstruktion, der udnytter materialernes kapacitet til det yderste, den mest samfunds nyttige konstruktion, der bedst formår at bidrage til løsningen af samfundsmæssige udfordringer, samt konstruktionen med det stærkeste forretnings potentiale. Erhvervslivet er inviteret som dommerpanel samt til at holde en række inspirations oplæg for konkurrencedeltagerne om bl.a. nanoteknologi og Cradle2Cradle.

I Frederikshavn inviterer Energiselskabet Total, Ingeniørforeningen i Danmark og Maskinmester Foreningen i Danmark til udstilling og foredrag om skifergas og der informere om de myter og muligheder, der er forbundet med skifergas.

UdviklingVejen har inviteret lektor, Phd. Bo H. Eriksen til at fortælle om, hvordan god ledelse er årsagen til at nogle danske virksomheder klarer sig bedre og er mere produktive end andre. Gennemgående viser Eriksens forskning, at det er vigtigt at virksomhederne sammensætter medarbejderporteføljen rigtigt, får medarbejdernes evner matchet optimalt med virksomhedens struktur og teknologi og agerer langsigtet i personalepolitikken.

Og i Sønderborg kan man møde ingeniør og opfinder Peter Madsen, der er i færd med at bygge en rumraket sammen med en gruppe frivillige i organisationen

Copenhagen Suborbitals.

Se hele programmet her:

http://forsk.dk/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079