23948sdkhjf

Listen over CE-konstruktører vokser støt

Smedemestrenes organisation Arbejdsgiverne har samlet godt 100 navne på metalfirmaer, som lever op til CE-kravet om bygningstål.
Sidste sommer søsatte smedemestrenes organisation Arbejdsgiverne - det tidligere DS Håndværk & Industri - en liste over CE-certificerede stålkonstruktører. Fra start figurerede godt 20 virksomheder på listen. Et halvt år senere består listen af godt 100 metalvirksomheder, som har det påkrævede certifikat DS/EN 1090-1.

Og når listen i sommeren 2015 fylder ét år, skulle listen gerne bestå af 200.

Jens Krogsgaard, der er industrikonsulent hos Arbejdsgiverne, håber, at listen fortsat vokser støt og i takt med, at flere virksomheder enten certificerer sig eller bliver opmærksomme på listen.

Statslig liste virker udelukket
Egentlig ønskede han sig, at det var staten, der påtog sig den opgave at registrere alle CE-certificerede firmaer officielt, som gerne må svejse bygningsstål. Lignende lister stiller staten til rådighed på andre fagområder. Jens Krogsgaard håber også, at Arbejdsgivernes liste får en uofficiel status, der minder om officiel.

- Der er frit valg af myndighed, og en dansk virksomhed kan lade sig certificere af bulgarere. Derfor tror jeg aldrig, at det kan lade sig gøre i offentligt regi, og det gør mig ondt. På vvs- og el-området har vi Sikkerhedsstyrelsen, hvor en kommune kan gå ind og se, om det er en autoriseret vvs'er, som de handler med.

Jens Krogsgaard anslår, at 80 procent af Arbejdsgivernes egne medlemsvirksomheder, som er CE-godkendte, findes på listen. Derudover optræder der også virksomheder, som ikke er medlemmer.

Det skal være for alle
Det mener Jens Krogsgaard er en forudsætning for, at Dansk Standard vælger at anerkende listen.

- Det har den simple grund, at når vi siger til en kunde eller en rådgiver, at denne liste findes, så vil det være mærkeligt at have en liste kun for vores medlemmer.

For at blive optaget på Arbejdsgivernes liste, skal man fremvise et gyldigt certifikatnummer.

Artiklen er en del af temaet CE-mærkning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.126