23948sdkhjf

Blunico optimerer produktionen med videnpilot-ingeniør

Støtteordning banede vej for, at Blunico har ansat en ingeniør.
- Vi kiggede på ting som procesoptimeringer og øget produktivitet og tænkte, at vi behøvede en mand med en anden baggrund, siger Bo Richard Ulsøe, som er direktør hos Blunico.

Fabrikken i Horsens leverer løsninger i rustfri stål til brancher som fødevareindustri, medicinalindustri og forskning, og det er en tilværelse, som byder på stadig større kundekrav om sporbarhed og dokumentation, og det gør produktionen mere kompleks.

Så hvordan sikrer man det samme flow og den samme gennemløbstid, når kravene stiger? Tænkte man hos Blunico.

Mere rentabel indkøring
Svaret var at ansætte en ingeniør med hjælp fra videnpilot-ordningen, og det skete, da man 18. november 2013 ansatte produktionsingeniøren Søren Boe.

Den statsstøtte, der følger med - 12.000 kr. om måneden til løn i et år - er ikke afgørende for, at ansættelsen kan betale sig, men det er et rygstød i den rigtige retning for Blunico.

- Det er en god måde at få sådan en kapacitet ind i virksomheden, for det kan være svært at komme i gang, hvis man ikke føler, at man som virksomhed har resurserne til det. Nu får vi lidt længere tid til at løbe det ind, så det kan blive rentabelt, siger Bo Richard Ulsøe, som er direktør.

Bo Richard Ulsøe mener også, at en ingeniør som Søren kan give virksomhedens kunder den optimale feedback, når løsningerne skal aftales mellem leverandør og aftager.

Nye øjne i erfaringsvirksomhed
Og Søren Boe er tilfreds med sin nye tilværelse som produktionsingeniør hos Blunico. Han kommer fra en anden ordreproducerende fabrik, som lavede gardiner, og metoderne er de samme, fortæller han.

- Jeg kommer til en virksomhed med stor knowhow og hands-on erfaring og ser tingene med nye øjne, fortæller han.

Han fortæller, at han blandt andet analyserer, hvor stort tidsforbruget er i de enkelte afdelinger i forbindelse med en produktion.

- Det gør, at man kan allokere resurserne de rigtige steder hen, hvis der er mere travlt det ene sted end det andet sted. Det gør, at vi kan øge produktiviteten og levere til tiden, siger han.

Det er anden gang, at Blunico i Horsens ansætter en såkaldt videnpilot med statsstøtte. For syv år siden ansatte man en cand.merc, som stadig er ansat.

- Dengang var det også for at skabe sporbarhed i produktionen, at vi implementerede et nyt it-system, men det var på softwareområdet. Det Søren Boe arbejder med nu, er den mere praktiske del.

Artiklen er en del af temaet Akademikerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126