23948sdkhjf

Robotvirksomhed justerer strategi efter nyt, stort underskud

Scape Technologies offentliggjorde torsdag regnskab for 2023. Omsætningen lød på  beskedne 2,9 mio. kr. mod 6,1 mio. kr. året før.

Resultat før skat blev et underskud på 19,3 mio. kr. mod et underskud på 17,2 mio. kr. i 2022.

I 2024 som helhed forventer Scape Technologies en omsætning på 9-13 mio. kr. Det vurderes på baggrund af, at man ved udgangen af 2023 havde igangværende arbejder til levering i 2024 til en værdi af 1,5 mio. kr., og i første kvartal har modtaget nye ordrer til en værdi af 3 mio, kr.

Resultat før skat på ventes at lande på et underskud på 11,5–13,5 mio. kr.

Strategi med tre ben

Samtidig med offentliggørelsen af regnskabet for første kvartal meddeler Scape Technologies, at man justerer sin strategi.

Selskabet startede i sin tid som udvikler af fleksible og automatiserede bin-picking systemer til produktions- og fremstillingsvirksomheder. Selskabets kernekompetence var indenfor området avanceret 3D vision-teknologi samt den tekniske implementering af dette i produktionen, og man målrettede især produkterne til bilindustrien.

Med den justerede strategi vil Scape Technologies gøre det lettere og mere attraktivt at indføre robotautomatisering med brug af vision gennem kombinerede tilbud af konkurrencedygtigt robotudstyr og brugervenlige softwareløsninger. Scape Technologies angiver tre hovedpunkter i strategien. 

Dels vil man satse på softwareplatformen Scape Cocreator, hvor man mener, man kan tilbyde en markedsledende platform, der gør det enkelt at løse kendte automatiseringsudfordringer med robotter og vision inden for fremstilling og distribution/logistik.

Dels vil man være leverandør af robotscannere.

Og endelig vil man supplere med standardiseret udstyr og komponenter og skabe basis for at introducere en række komplette og standardiserede Scape-robotceller.

Frisk kapital på vej

Allerede tidligere på året har Scape Technologies fået tilsagn fra hovedaktionæren Scape China om indskud af 15 mio. kr. i frisk kapital i en rettet emission senest i juni 2024.

Man forventer dog, at der vil være behov for yderligere kapitalindsprøjtninger for at opfylde strategi- og vækstmålene, og derfor vil Scape Technologies aktivt søge nye investorer.

Som et led i det har selskabets bestyrelse foreslået, at Scape Technologies bliver afnoteret fra First North-børsen, som man trådte ind på i 2018. Det vil man, fordi man vurderer, at det vil være lettere at skaffe ny kapital uden for børsen.

Scape Technologies A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Nettoomsætning 2,9 6,1
Bruttofortjeneste -0,1 1,6
Resultat af primær drift -16,1 -12,8
Resultat før skat -19,3 -17,2
Årets resultat -18,5 -16,5
Balancestatus 14,5 17,2
Egenkapital 4,1 10,5
Antal ansatte 21 19
Kilde: Scape Technologies

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111