23948sdkhjf

Nølende kunder får robotvirksomhed til at sænke forventninger

Fynske Scape Technologies, der udvikler bin picking-løsninger til blandt andet bilindustrien, når ikke sin økonomiske målsætning for 2023. Det oplyser selskabet i en meddelelse til First North-børsen.

Selskabet havde ventet en omsætning i 2023 på 6-9 mio. kr., men den ventes nu at ende ”væsentligt under” den målsætning.

Resultatet før skat forventes uændret at lande på et underskud på 14-16 mio. kr.

- Som tidligere meddelt har selskabet noteret en længere beslutningshorisont og forsinkelser i ordreafgivelser på grund af den generelle økonomiske usikkerhed i Europa og især den tyske industris generelle problemer. Selskabet kan nu konstatere, at de deraf afledte forsinkelser i kundeleverancer og faktureringer vil påvirke den forventede bogførte omsætning for 2023, skriver Scape Technologies.

Selskabet har ved indgangen til 2024 en ordrebeholdning på 4,2 mio. kr. mod 2,1 mio. kr. året før.

Samtidig med nedjusteringen har Scape Techologies indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling. Eneste punkt på dagsordenen en kapitalforhøjelse. Bestyrelsen ønsker bemyndigelse til at forhøje selskabskapitalen med nominelt 15 mio. kr.

Kapitalforhøjelsen ventes at finde sted i april 2024, og pengene skal dels bruges til drift og dels til investering i opbygning af nye forretningsområder. Sidstnævnte drejer sig blandt andet om introduktion af et komplet program af 3D-scannere samt en introduktion af automations-platformen Scape Cocreator, som kan bruges til udvikling af robotapplikationer uden programmering.

Se nøgletal for:
Læs mere om: robotter
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.766