23948sdkhjf

Tata Steel lukker i Ebeltoft

Produktionen flyttes til Sverige og administrationen til Århus.
Den internationale stål-koncern Tata Steel har besluttet sig for at lukke sin forarbejdning af stålplader i Ebeltoft. I stedet overflyttes produktionen til en helt ny fabrik i Halmstad. Det skriver Ebeltoft Folketidende.

- Flere på virksomheden har rundet 25-års ansættelse, og ånden er præget af stor loyalitet og hjerte for virksomheden. Derfor gør det naturligvis ondt at lukke produktionen ned, men det er en nødvendighed for at ruste Tata Steel til fremtidens konkurrence. Desuden er den forestående flytning af produktionen til Sverige med til at sikre, at salg, marketing og it vil fortsætte i Danmark, siger direktør for Tata Steels nordiske sektion, Lars Philip Knudsen, til avisen.

Fabrikken i Ebeltoft har rødder helt tilbage til 1973, da den blev åbnet af Hans og Inge Kaarsberg. Hans Kaarsberg døde i 1985, og i 1998 afhændede Inge Kaarsberg fabrikken. Den er siden blevet handlet et par gange og altså med Tata Steel som sidste ejer.

Cirka 30 medarbejdere mister jobbet i forbindelse med flytningen, og samtidig har ejerne sat bygningerne i Ebeltoft til salg. De resterende aktiviteter, som beskæftiger 17 medarbejdere, skal på sigt flyttes til Århus.

Tata Steel har i alt investeret 115 mio. kr. i det nye fabriksanlæg i Halmstad, og meningen er at sikre en optimal distribution til de nordiske lande.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078