23948sdkhjf

Mange mølleproducenter og developers deltager på OWIB

Vindmølleindustriens svar på speeddating tiltrækker stadigt flere store mølleproducenter og –udviklere.
Der bliver rig mulighed for at møde nogle af vindindustriens førende producenter og udviklere til den 7. udgave af OWIB, Offshore Wind International Business2businness event, som løber af stablen den 11-12. december. Konceptet, hvor virksomheder fra vindmølleindustrien holder korte møder med op til 17 virksomheder efter eget ønske, har i år tiltrukket et rekordstort antal af mølleproducenter og developers, oplyser Morten Holmager, som er udviklingschef i Offshoreenergy.dk, der arrangerer OWIB i samarbejde med Esbjerg Erhvervsudvikling og Vindmølleindustrien.

- Den internationale branche deltager i OWIB på grund af de unikke netværksmuligheder. OWIB var det første arrangement, hvor vindmølleindustrien fik mulighed for rendyrket at fokusere på at opbygge deres netværk. Normalt er netværk opstået uformelt i pauserne på internationale konferencer, men interessen bekræfter os i, at branchen efterspørger og har brug for en mere formel måde at dyrke professionelle netværk. Det har stor betydning for arrangementet, at de store spillere, som mølleproducenter og developers, også deltager. De lægger fundamentet for vindmøllebranchen, siger udviklingschef Morten Holmager, fra Offshoreenergy.dk, som står bag OWIB.

Repræsentanter fra ni lande
Det gælder blandt andet danske Dong og Vestas, tyske RWE, Siemens og WPD Offshore, franske Alstom samt de norske selskaber Statoil og Statkraft.

Internationale virksomheder sætter i det hele tage deres tydelige præg på OWIB i år med mange store udenlandske virksomheder. Blandt andre tyske Ambau, som blandt andet producerer mølletårne og –fundamenter. Også den internationale koncern Schneider Electric med hovedkontor i Frankrig vil være repræsenteret til OWIB. Et tredje eksempel er det hollandske Damen Shipyards Gorinchem, som blandt andet udvikler og fremstiller fartøjer til offshore-markedet.

Repræsentanter fra i alt ni lande har indtil videre meldt sig som deltagere på OWIB. Deltagerantallet er på nuværende tidspunkt højere, end det var sidste år. Det udmønter sig blandt andet i et stort standområde, som også slår rekord i forhold til tidligere år. Her kan deltagerne få et indblik i nogle af nyudviklingerne inden for branchen.

Repræsenterer hele værdikæden
Regional projektleder Kim Schultz fra Invest in Denmark forklarer, hvilke muligheder OWIB åbner for de udenlandske deltagere:

- I Danmark har vi hele værdikæden inden for offshore vind samlet på et lille geografisk område. Det er unikt og udgør en enorm værdi for virksomheder i branchen både i forhold til udvikling, test og salg. OWIB er det helt oplagte forum at komme i kontakt med de leverandører eller samarbejdspartnere, som virksomhederne er på udkig efter.

Det er syvende gang, OWIB løber af stablen. I forbindelse med netværksarrangementet bliver der dagen efter - den 12. december - holdt en konference med fokus på branchens muligheder og forpligtelse til at sænke energiforbruget. Især henvendt til de udenlandske deltagere vil der være en række sideevents, hvor deltagerne får mulighed for at besøge en række af de største danske virksomheder inden for vindindustrien.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08