23948sdkhjf

Ny generation tager over hos Nørgaard Teknik

Når Ole Nørgaard fylder 60 år i december, benytter han samtidig lejligheden til at udnævne sin søn Rasmus Tom Reimers Nørgaard til administrerende direktør i Nørgaard Teknik.

Rasmus har været ansat i virksomheden siden 2019 og kommer med en uddannelse som først industritekniker og derefter maskin- og produktionsingeniør.

Ole Nørgaard fortsætter sit arbejde i Nørgaard Teknik, men efter 34 år ikke længere som den øverste ansvarlige:

- Det er tid til, at jeg skal koncentrere mig om andre opgaver – både i Nørgaard Teknik og i min fritid. Og i takt med at kravene i forhold til teknisk projektsalg stiger, så er det helt naturligt at det, der i mange år har været en solid håndværksvirksomhed, nu også får tilført en tungere teoretisk ballast, og det får vi med Rasmus.

Ole Nørgaard er oprindelig udlært klejnsmed på en maskinfabrik i Allingåbro, og startede Nørgaard Teknik i 1989 sammen med Bent Lindrup. De overtog rettigheden til at producere en vandingsmaskine til hobbylandbrug og idrætsforeninger efter Oles far, Erik Bach Nørgaard.

Bent Lindrup blev i 2004 ansat som teknisk direktør i en større international virksomhed men fortsatte som medejer og bestyrelsesformand for Nørgaard Teknik. Over årene har Nørgaard Teknik udviklet sig til i dag at være totalleverandør til metalindustrien som blandt andet er virksomheder, der producerer maskiner til fødevareindustrien og intern transport.

I 2000’erne var Ole Nørgaard aktiv i etablering af en gokartbane ved Auning, og i den forbindelse opstod muligheden for at opkøbe gokart-fabrikken Dino i 2008. I 2012 kom også Due//Matic til, der producerer kastemaskiner til lerdueskydning. Dino og Due//Matic udgør i dag cirka 20 procent af omsætningen i Nørgaard Teknik.

Nørgaard Teknik beskæftiger i dag 60 medarbejdere. Mange af dem er fra lokalområdet; faktisk bor over halvdelen af medarbejderne så tæt på, at de går og cykler på arbejde. At det lokale er et kendetegn for virksomheden, er ikke tilfældigt:

- Jeg har altid syntes, at det er vigtigt at både gøre noget for lokalområdet og også være en aktiv del af det, siger Ole Nørgaard.

Nørgaard Teknik har gennem længere tid forberedt generationsskifte, idet produktionschef Morten Bach Larsen allerede for 15 år siden blev medejer og senere Rasmus Nørgaard som købte andele af virksomheden i 2021. De to ejer i dag tilsammen 40 procent, og planen er, at de med tiden øger andelen af ejerskabet af Nørgaard Teknik.

For at fejre Ole Nørgaards 60 års dag, glidende generationsskifte og Rasmus Nørgaards nye rolle i Nørgaard Teknik, inviteres kunder, leverandører, samarbejdspartnere, medarbejdere og naboer til åbent hus på Nørgaardsvej 5, lørdag den 30. december fra klokke 10.00 til 15.00.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078