23948sdkhjf

Hydract forventer ordrer for tocifret millionbeløb i efteråret

I 2021 bragede ventilproducenten Hydract ind på First North-børsen i en notering, der blev overtegnet med 861 procent.

Den vestjyske virksomhed har udviklet en patentbeskyttet green tech-løsning, som gør produktionen hos drikkevareproducenter mere effektiv og bæredygtig. I stedet for at bruge trykluft til styring af ventiler bruger Hydracts løsning vandhydraulik. Med sig havde man et pilotprojekt hos Carlsberg i Fredericia og forventningen om et milliardstort marked.

De forventede ordrer har dog ladet vente på sig, og det er stadig tilfældet. Hydract har netop offentliggjort regnskab for første halvår, og det viser en beskeden omsætning på 371.000 kr. mod 100.000 kr. i samme halvår 2022.

Resultat før skat endte med et underskud på 6,9 mio. kr., hvilket var på niveau med året før.

Hydract forventer dog stadig at kunne hente en omsætning i 2023 på 15-18 mio. kr. Forventningen fastholdes, selvom der ikke er kommet nye projekter ind i første halvår, og halvårets omsætning vedrører den sidste del af projektet hos Carlsberg. Dermed skal der gang i salgsarbejdet i andet halvår for at nå målsætningen. Det tror CEO Peter Espersen dog også bliver tilfældet.

- På ventilmarkedet har vi det seneste år oplevet en markant øget fokusering på bæredygtighed og digitalisering. Mejeribranchen i Europa arbejder intensivt med ønsket om, at fødevareindustrien skal øge deres brug af bæredygtig teknologi. CO2-emissionen og fødevarespild skal ned, mens fødevaresikkerheden skal forbedres. Dertil skal det bevises, at bæredygtig produktion og øget indtjening kan virkeliggøres på samme tid. Vi har derfor intensiveret vores salgsindsats mod mejeribranchen, hvorfra vi forventer at vinde de ordrer i efteråret 2023, som skal gøre det muligt at nå vores guidance for 2023, siger han i en kommentar til regnskabet.

Han forventer også stadig, at Hydract kan nå en omsætning på 30-36 mio. kr. i 2024.

For nyligt lykkedes det Hydract at hente godt 6,8 mio. kr. i frisk kapital gennem en rettet emission, hvor MKA Pensionsopsparing valgte at øge sit engagement i selskabet.

- Den vigtige styrkelse af Hydracts kapitalberedskab i juli 2023 var sammen med salgsaktiviteterne de absolut største udfordringer for Hydract gennem foråret 2023. Det var derfor med glæde, at vi kunne meddele aktiemarkedet den 28. juni 2023, at en af vores aktionærer var parat til at træde til med både kapital og kommercielle kompetencer. Det er overordentlig glædeligt, at vi med denne løsning har sikret selskabets kapitalgrundlag og drift, siger Peter Espersens.

Likviditeten styrkes yderligere med konvertibelt lån i oktober på 4 mio. kr.

Hydract A/S
Regnskabsår 1. halvår 2023 1. halvår 2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Nettoomsætning 0,4 0,1
Bruttofortjeneste -0,8 -0,7
Resultat af primær drift (ebit) -6,8 -6,9
Resultat før skat -6,9 -7,0
Årets resultat -5,4 -5,4
Balancestatus 36,5 43,3
Egenkapital 30,8 36,2
Kilde: Hydract

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188