23948sdkhjf

Danske muligheder i kinesiske jernbaner

Efter et år med opbremsning i jernbaneinvesteringerne er Kina igen klar til at sætte fut i sagerne.
I 2013 vil investeringerne i de kinesiske jernbaner overstige 2012’s niveau på 630 mia. RMB (593,8 mia. kr.), og frem til 2015 er der planlagt investeringer for 1.300 mia. RMB (1.230 mia. kr.) på området.

Siden Kinas vanvittigt ambitiøse plan for verdens mest højteknologiske og omfangsrige højhastighedstognet blev skudt i gang i 2007, er der blevet lagt mere end 6.800 km skinner. Målet er et komplet højhastighedstognet, der dækker mere end 16.000 km og forbinder mere end 40 byer.

Investeringer kan gavne danske virksomheder
De kinesiske selskaber ligger tungt på de ordrer, der tidligere er gennemført på området, blandt andet fordi investeringerne har en dobbelt agenda: De skal både sikre infrastruktur og booste den kinesiske industri og beskæftigelse.

Alligevel har der vist sig at være muligheder for danske virksomheder som underleverandører på projekterne. Denne mulighed har blandt andet den danske profilvalsningsvirksomhed Sjølund benyttet sig af. Sjølunds CEO, Søren Ravn Jensen, fortæller til p360.dk, at det var en ordre fra netop højhastighedstogindustrien i Kina, der fik dem i gang på det kinesiske marked.

I dag har de, for at kunne levere til de kinesiske kunder, egen produktion i Kina, og selvom opstarten på et nyt marked har været svær, er det ikke noget, han fortryder – tværtimod. For som Søren Ravn Jensen siger, så er synlighed og vedholdenhed helt essentielt i kinesiske virksomhedskultur.

Tilstedeværelse er nøglen
Glen Mikkelsen, managing director for DI i Kina, understreger pointerne fra Sjølunds erfaringer:

- Højhastighedstognettet er et prestigeprojekt for kineserne, der på længere sigt selv ønsker at eksportere egen teknologi. Ikke desto mindre er der på underleverandørplan allerede danske virksomheder, der har fået en bid af kagen, og det er med de samlede investeringer klart, at den kage er voldsomt stor. Der er al mulig grund til, at danske virksomheder med kompetencer på dette område seriøst undersøger mulighederne for at komme med. Og ikke mindst viser fanen herude, for det er vigtigt at understrege sit engagement i markedet med fysisk tilstedeværelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094