23948sdkhjf

Tilbage på danske hænder: Tyskere dropper ejerskab af Sjølund

I 2018 købte den tyske kapitalfond DBAG 51 procent af aktierne i Sjølund A/S, mens den daværende ejer, Søren Ravn, forblev som minoritetsaktionær.

Nu er Kolding-virksomheden imidlertid tilbage på velkendte hænder, idet Søren Ravn har købt tyskernes andel, og dermed ejer 100 procent af Sjølund. Det fremgår af en pressemeddelelse.

- Virksomheden ligger mit hjerte nær, og med de 100 dygtige medarbejdere, som udgør virksomheden, har Sjølund A/S et stort potentiale inden for vores specialist-område. Jeg er glad for, at det er lykkedes os at få ejerstrukturen i Sjølund A/S på plads, hvilket har været muligt gennem gensidig tillid og sundt samarbejde med vores bank, Nykredit, siger Søren Ravn.

Satser kendte kernekompetencer

Medejerskabet med den tyske kapitalfond blev ikke den succes, parterne havde håbet på. Seneste regnskab, fra 2020/2021, bød på et massivt underskud på 57,2 millioner kroner, og også første halvdel af 2022 har været vanskeligt.

Ifølge Søren Ravn var det koncernens estiske datterselskab, der var akilleshælen. Her producerede man komponenter til vindmølleindustrien, som er et marked præget af stærk konkurrence. Det betød, at man i foråret var nødsaget til at tilføre yderligere kapital til selskabet, som ikke længere er en del af koncernen.

- Det er altid beklageligt, når en del af forretningen ikke er succesfuld. Det har betydet tab for den tyske kapitalfond, banken og mig selv. Jeg er også glad for at se, at processen har understreget, at vi hos Sjølund er nødt til at fokusere skarpt på vores kerneekspertise inden for valsning af stål og aluminium. Det er en reminder om, at virksomheden er nødt til at gøre det, den er absolut bedst til. Vi ved af erfaring, at det kan blive en succes, siger Søren Ravn.

Fremover vil Sjølund fokusere på forretningsområderne energi, transport, byggeri og industrielle applikationer – og fortsat med Zoran Aleksic som CEO.

- Sjølund er nu på sporet og har de bedste chancer for at positionere sig til fremtiden. Vi kommer hurtigt tilbage til en sund drift, og jeg er optimistisk for vores kerneområde, siger Søren Ravn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11