23948sdkhjf

Ny Sjølund-direktør kommer med stor erfaring fra tyske koncerner  

Der er kommet ny mand på direktørposten hos Sjølund-koncernen.Her afløste tyske Zoran Aleksic den tidligere direktør og majoritetsejer Søren Ravn Jensen 1. december 2020. 

Den nye CEO giver sig selv 100 dage til at få et detaljeret indblik i koncernen med 200 ansatte, hovedsæde i Sjølund ved Kolding og to udenlandske fabrikker.

- Det er vigtigt at have et overblik, og det er også vigtigt, at hver enkelt afdeling fokuserer på sine egne kompetencer. Alle bør gøre, hvad de gør bedst. For den danske afdeling er det f.eks. vigtigt at producere komplekse løsninger med høje kvalitetskrav til eksempelvis byggesektoren, siger den nytiltrådte CEO. 

39-årige Zoran Aleksic har tidligere arbejdet for Bosch Rexroth (i dag ZF Windpower) og Siemens og senest for gearproducenten Flender. Her var han en del af ledelsen for den operationelle servicevirksomhed i Tyskland og efterfølgende som direktør for afdelingen i Kina.

Zoran Aleksics seneste job var som COO for Winergy Group hos Flender, og han har en bred inden for både indkøb, produktion, salg, service og produktudvikling.

I global konkurrence

Nu er Zoran Aleksic landet i Kolding med en klar ambition om vækst. Han ser mange muligheder i Sjølund-koncernens forskellige forretningsområder, som dækker vindenergi, transport, industri og byggesektoren.

- Der er gode muligheder for, at alle virksomhedens afdelinger rundt i verden kan vækste indenfor disse fire segmenter, uddyber han.

Sjølund koncernen befinder sig fortsat i en global konkurrence. Derfor er det endnu vigtigere at være positioneret flere steder – pt. er det i Danmark, Estland og Kina. For nutidens kunder kræver et globalt set-up, og det kan Sjølund-koncernen leve op til og bruge som en fordel, fastslår han.

- Vi skal klart definere, hvilken produktportefølje, der bedst passer til hvilken placering, og hvilke kernekompetencer de enkelte fabrikker har. Vi kan ikke gøre alt, men skal fokusere på det, vi er bedst til, siger Zoran Aleksic.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079