23948sdkhjf

Sjølunds vækstambitioner led et knæk

Den sydjyske valsespecialist Sjølund havde et 2020 med udfordringer.

I underleverandørens seneste regnskab blev resultatet før skat mere end halveret til 9,3 mio. kr. CFO Finn Mortensen forklarer, at der er to årsager til nedgangen.

En del af forklaringen er et fortsat pres på Kolding-virksomhedens hovedindustrier, hvilket giver sværere indtjeningsbetingelser. Men den altovervejende forklaring er, at organisationen var blevet polstret til en vækst, som udeblev i 2019/20-regnskabet.

- Investeringen, som vi har lavet i salgsarbejdet, er nu godt på vej med et godt ordreindtag, men er også ramt af corona. Det betyder, at vi ikke kommet derhen med salget, som vi havde regnet med, siger CFO’en.

Vindes tilbage i år

Finn Mortensen forklarer, at metalvirksomheden har haft problemer med at få løbet nysalget i gang, mens kapaciteten og sælgere har været der. For to år siden investerede koncernen med fabrikker i Danmark, Kina og Estland kraftigt i salgsorganisationen i England og USA.

- Vi har nye kunder i byggeri- og transportsektoren, men der er en lang leadtime og nogle lange projekter, og covid-19 har gjort, at vi ikke har kunnet komme ud til kunderne i samme omfang, forklarer han.

- Det er ikke, fordi vores kunder har bestilt meget mindre, det er mere det, at vi ikke har kunnet få nye projekter og kunder ind, som har været problematikken.

2020/21 er til gengæld startet som forventet, fortæller han. Og forventningen er, at koncernen rejser sig og rammer niveauet fra forrige regnskabsår. Udsigten er baseret på en god ordrebog og en meget lovende salgspipeline.

- Vi har de rigtige projekter i støbeskeen, uddyber han.

Ny CEO i december

De cirka 200 Sjølund-ansatte fik i december ny administrerende direktør. Søren Ravn Jensen, der solgte aktiemajoriteten til den tyske kapitalfond DBAG i 2018, fratrådte posten 1. december og er derfor udtrådt af den daglige drift.

Søren Ravn Jensen har været ejer af virksomheden siden 2007 og har stadig en betydelig ejerandel og en plads i bestyrelsen. 

Afløser er tyskeren Zoran Aleksic, der har en fortid hos tyske Bosch Rexroth, Siemens og Flender. 

Sjølund A/S (Group)
mio. kr. 2019/20 2018/19
Bruttofortjeneste 97,8 106,5
Resultat af primær drift 12,5 25,0
Resultat før skat 9,3 19,9
Årets resultat 6,4 14,7
Balancesum 178,9 184,3
Egenkapital 55,5 49,4
Antal ansatte 201 216
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2020

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.079