23948sdkhjf

NTF hædret for eksport

De to største eksportsucceser i Eksportrådets Vitus-program blev kåret på årets Dansk Eksportdag i Billund forleden.
Vinderen af hold 3 blev NTF-Aalborg. Virksomheden repræsenterer en branche under pres, som alligevel har formået at åbne eksportmarkederne. Vinderen på Vitus-programmets hold 4 blev Støtek Danmark, der producerer fyringsanlæg, og har opnået stor succes i USA.

NTF-Aalborg er en lille nichevirksomhed, som producerer kundetilpassede rustfri stålprodukter til levnedsmiddel- og pharma-industrien. Virksomheden, der allerede har benyttet sig af rådgivningen i Eksportrådet, havde indtil for nyligt udover hjemmemarkedet, Norge samt de tysktalende lande og Benelux som firmaets primære markeder. Efter et intensivt og operationelt Vitus-forløb er det i ekspresfart lykkedes at få hul på det svenske marked.

- Vitus har gjort os mere strukturerede i vores tilgang til markedet. Vi havde et suverænt godt samarbejde med ambassaden i Sverige, hvor vi fik lavet en kortlægning af levnedsmiddelindustrien på det svenske marked. Gør dit hjemmearbejde - opskriften på hvordan man går ind på et marked, kan vi bruge ved opstart på kommende nye markeder, siger Jørgen Ravn, salgsdirektør i NTF.

Virksomheden indgik efter kortlægningen et samarbejde med en svensk virksomhed. Det har givet ordrer til det svenske marked, men også flere ordrer i nye lande som England, Frankrig og Mexico. Udviklingen har fået eksportomsætningen til at stige, og virksomheden har ansat en eksportmedarbejder og fem medarbejdere i produktionen i Danmark.

NTF-Aalborg fik eksportprisen overrakt af handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr, netop for succesen på det svenske marked.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125