23948sdkhjf

Vestjysk producent af davit-kraner runder milepæl

Onsdag den 9. februar sender Seasight Davits kran nummer 2.000 ud af produktionen.

Og det er på mange måder symbolet på den vækstrejse, firmaet har været igennem, siden det blev etableret i 2011, men især de seneste fem år, hvor Seasight Davits er blevet en de førende leverandører af davit-kraner til den internationale offshore vindindustri.

- Vores kran nummer 2.000 kommer til at stå på et projekt ud for den amerikanske østkyst. Og det er jo for os et særligt projekt, da det også ligger til grund for etableringen af vores 3. datterselskab, Seasight Davits US, fortæller administrerende direktør, Jimmy Staal Damsgaard.

Seasight Davits US blev etableret i januar 2022, efter Seasight Davits havde vundet ordrer på fire projekter ud for den amerikanske østkyst. Og i skrivende stund forberedes der på opbygningen af det amerikanske datterselskab.

Til marts tiltræder firmaets regional director for USA officielt med planlagt udstationering i New York fra august 2023. Og til at starte med vil firmaet sende sine danske eller engelske teknikere med derover, så de kan bistå med oplæringen af de lokale, amerikanske teknikere, der forventes ansat i løbet af efteråret 2023.

Men det er ikke kun i USA, kran nummer 2.000 symboliserer fremgang. De 2.000 davit-kraner udgør nemlig 25 procent af det samlede offshore vindmarked, inklusiv projekter opført før 2011. Og det ser ud til, at firmaets indsats på salgsfronten og udvidelsen med datterselskaber og partnere på nye markeder bærer frugt.

Til det udtaler Jimmy Staal Damsgaard:

- Det tog os cirka 10 år at få solgt de første 1.000 kraner. Og sidste år fik vi solgt 1.000 kraner, hvilket er næsten 70 procent af markedet i 2022, så det er vi godt tilfredse med. Især fordi det giver arbejde til produktionen et godt stykke ind i 2023, men også til vores serviceteknikere på den længere bane.

Kran nummer 2.000 bliver fejrer med ”åben pølsevogn” til firmaets og produktionens ansatte på Frejasvej.

Seasight Davits blev etableret i Hvide Sande 1. september 2011. I sommeren 2019 flyttede det til Frejasvej i Ringkøbing for at få større produktionskapacitet og flere kontorpladser.

Sidenhen har firmaet oprettet et datterselskab i henholdsvis England, Taiwan og USA.

Seasight Davits’ davit-kraner bliver brugt på offshore vindmølleparker, så værktøj og reservedele kan transporteres fra supply-bådene og op til turbinerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Dacapo køber plads til yderligere ekspansion
Turnaround begynder at virke hos Sjølund
Produktionsklyngen Made etablerer hub i Nordjylland
Svendborg-værft sætter punktum for kutter-æra
Industri-virksomhedernes energiregning steg med 275 procent i 2022
Malene er den første kvindelige danske platformchef på Nordsøen
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.094