23948sdkhjf

Joint venture skal styrke kranproducent på vækstmarked

Seasight Davits har udvidet samarbejdet med den taiwanske virksomhed Maxlines Offshore Services

Det taiwanske marked for offshore vind boomer i disse år, og meget mere er på vej i de kommende år.

Det byder naturligvis også på muligheder for danske leverandører, og en af disse er Seasight Davits, der producerer davit-kraner til netop offshore vind.

Følger kunderne ud i verden

Seasight Davits etablerede eget datterselskab i Taiwan i 2021, og nu har founder Jimmy Staal Damsgaard fra den vestjyske virksomhed netop indgået et joint venture med taiwanske Maxlines Offshore Services (MOS).

- Det har været en klar strategi fra vores side. Hvis vi skal blive ved med at holde den markedsandel, som vi har på kraner, er vi nødt til at skulle med vores kunder ud på de store markeder, konstaterer direktør Thomas Halkjær Kristensen.

Seasight Davits har også egne datterselskaber i Storbritannien og USA, hvor førstnævnte i dag er verdens største marked for offshore vind, mens sidstnævnte er spået til for alvor at få gang i udbygningen offshore i de kommende år.

Med andre ord satser Seasight Davits på at være til stede der, hvor de store markeder udvikler sig. Det taiwanske marked adskiller sig dog fra de to andre.

- En ting er at være til stede, men noget andet er jo også at kunne håndtere den kultur, der er, sproget og klare rekruttering af medarbejdere, hvor vi skal bruge ret mange. Altså lokalt kendskab, lokal tilstedeværelse, det betyder bare rigtig meget. Så det der med at få en dygtig samarbejdspartner, det har været en helt klar strategi, forklarer Thomas Halkjær Kristensen.

Erfaren samarbejdspartner

Maxlines Offshore Services blev etableret i 2020 og er en del af den større koncern Maxlines Logistics. Virksomheden er specialiseret i at løse drifts- og vedligeholdelsesopgaver for offshore vindmølleindustrien

- Så det er ikke nyt for MOS at skulle ind på det marked, hvor man arbejder offshore, og hvor man yder service. Det er også en helt klar fordel, at vi ikke skal ud og lære dem en hel masse. De ved udmærket, hvordan markedet hænger sammen, lyder det fra Thomas Halkjær Kristensen.

MOS’ opgave bliver hovedsageligt servicering af Seasight Davits kraner i området, men det danske selskab håber at kunne benytte den taiwanske samarbejdspartner i en bredere kontekst.

- Vi kommer til at lave noget samarbejde på tværs via vores taiwanske afdeling over til vores salgsafdeling, som er baseret her i Danmark, hvor de selvfølgelig har nogle kontakter og kan berette ind, hvad der rører sig, og vi kan få testet, om det, vi hører herovre, også passer og stemmer overens med det, de hører derovre. Og så bliver der noget salg af servicekontrakter, fordi det er i hele branchen stillet lidt anderledes på benene, end salg af kranerne og produkterne, hvor det ligger mere lokalt, fortæller Thomas Halkær Kristensen.

Han anslår, at joint venturet i første omgang får cirka 20 ansatte.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.798