23948sdkhjf

Bladt-direktør: ”Hvis Kina vil overtage markedet, og vi giver dem lov, så skal de nok gøre det”

Hos Bladt Industries er ordrebogen fyldt op i de kommende år – både på fabrikken i Aalborg og på det tidligere Lindøværft. Alligevel er CEO Anders Søe-Jensen ikke klar til at udbygge fabrikkerne. Business casen er simpelthen for usikker, siger han til Finans.

Årsagen skal man finde i Kina. Med billig, statsstøttet stål i ryggen har kineserne nemlig en ambition om at bliver verdens centrum, når det drejer sig om den grønne omstilling.

Anders Søe-Jensen sammenligner det med dengang, solceller fik et gennembrud. Dengang var Tyskland og USA store produktionslande, men takket være statsstøttede fabrikker kunne kineserne overtage det meste af produktionen.

Det samme frygter Anders Søe-Jensen vil ske med vindmøller, hvis ikke Vesten reagerer.

- Du kan ikke sætte en markedsbaseret økonomi op imod en planøkonomi. Hvis Kina vil overtage markedet, og vi giver dem lov, så skal de nok gøre det. Det er egentlig absurd, at man i en tid, hvor den fremmeste ambition i Europa er energi-uafhængighed, er i fuld gang med at presse industrien til Kina, siger Anders Søe-Jensen til Finans.

Konkret foreslår han, at der stilles krav til vindmølleparkernes bæredygtighed og CO2-aftryk, når de opføres. Det vil nemlig give vestlig stål en fordel i konkurrence med kineserne, som ikke bekymrer sig så meget om at producere stålet miljørigtigt.

Originalartikel: https://finans.dk/erhverv/ECE14734470/vi-besluttede-at-aflevere-solcellerne-til-kina-skal-vi-virkelig-goere-det-samme-med-vindmoellerne/

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.265