23948sdkhjf

Tårnhøje gaspriser skærer stor luns af forventningerne hos sjællandsk producent af fødevareteknologi

Q-Interline udvikler højteknologiske analyseløsninger til optimering af proces- og produktkvalitet, baseret på infrarød spektroskopi og korrekt prøveudtagning.

Fødevaresektoren, som er en af Q-Interlines vigtigste markedssegmenter, anvender store mængder energi i fremstillingsprocesserne, hvor især naturgas hidtil har været en vigtig energikilde.

Den alvorlige energikrise har efter en rekordhøj omsætning i første halvår af 2022 således betydet, at der har været en kraftig opbremsning i ordreindgangen i løbet af andet halvår.

Derfor nedjusterer Q-Interline nu forventningerne til 2022. Nu kalkulerer man med en omsætning på 25,5-26,5 millioner kroner mod tidligere 30,0-36,0 millioner kroner. Driftsresultatet (ebit) justeres ligeledes fra -4,9 til -8,6 millioner kroner til intervallet -11,5 til -12,5 millioner kroner.

- Fødevaresektoren er en meget non-cyklisk branche, som løbende arbejder på dels at anvende klodens råvarer mere bæredygtigt, dels at producere ensartede gode kvalitetsprodukter og endeligt at sikre mennesker og dyrs velbefindende. Derfor er der en støt stigende efterspørgsel på avancerede analysesystemer til at understøtte dette arbejde, hvilket også har været gældende i andet halvår 2022. Usikkerheden med energiforsyningen har bevirket, at en lang række projekter i andet halvår 2022 er blevet udskudt, skriver Q-Interline i en meddelelse til First North-børsen.

Ved indgangen til 2023 oplever Q-Interline dog, at fødevaresektoren har etableret alternative energiforsyninger til naturgas, og at energipriserne generelt stabiliserer sig. Det sker samtidig med at virksomheden har investeret kraftigt i udbygning af salgsressourcerne i Tyskland, Frankrig og Nordamerika, og der er igangsat en lang række demo-projekter i såvel Europa som USA.

Man forventer derfor en omsætning på 38,0-43,0 millioner kroner i 2023 og et driftsresultatet på -1,0-1,0 millioner kroner.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Millioninvestering skal tage fynsk robotkomet til næste niveau
Udstillere har store forventninger til årets HI-messe
Stålkommentar: Stabilt kvartal i sigte
Industriteknikere fra Roskilde vinder international konkurrence
Se billederne: Kronprinsen åbnede DM i Skills
Her er metalindustriens største skattebetalere
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.109