23948sdkhjf

Maskine knuser 226.800 æg i timen

Ifølge automationsvirksomheden Beckhoff har Odense-virksomheden Sanovo bygget den hurtigste maskine i æg-industrien

Odense-virksomheden Sanovo bygger maskiner, der kan slå æg i stykker i en høj fart, og der er høje krav til teknologien.

Ifølge Beckhoff er Sanovos nye topmodel den hurtigste maskine i æg-industrien, der har maskinstyring med vision-teknologi fra Beckhoff selv, lyder det i en pressemeddelse.

- Vi har for nylig præsenteret en ny generation af vores Breaker-serie med forbedret mekanik, højere tempo og forbedret brugerinterface, fortæller Niels D. Brodin, der er R&D Software/Vision Engineer i Sanovo, i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Topmodellen i serien er den hurtigste maskine i æg-industrien. Den har et vision-system med seks kameraer, der inspicerer 18 rækker med æg tre gange i sekundet. Systemet kontrollerer, at æggehvide og blommer er separeret korrekt.

Vision og maskinstyring på én platform

Morten Lund fra Beckhoff rådgiver maskinbyggere som Sanovo om hvordan man integrerer vision i produktionsmaskiner. Ifølge Morten Lund gør Beckhoffs system det nemmere og hurtigere for maskinbyggerne at arbejde med den type teknologi.

- Tidligere lå vision-delen typisk hos nogle specialiserede it-folk, som mange maskinbyggere hentede ind udefra. Nu har vi flyttet den over i automations-delen. Man koder begge dele i samme software. 

- Dermed bliver det nemmere for de programmører, der arbejder med automationsløsningen, også at arbejde med vision. Nu foregår det i et programmeringsmiljø de kender. Tidligere har mange maskinbyggerne ikke selv kunnet løse det. Det kan vi hjælpe dem med nu, siger Morten Lund.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Automation.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094