23948sdkhjf

Gasregning er firedoblet hos AVK: Nu vil de have politikerne på banen

Sidste år lød gasregningen på AVK Internationals fabrik i Galten på 400.000 kroner. Efter Ruslands invasion af Ukraine er den steget til 1,5 millioner kroner. Det skriver DR.

Hos AVK har man to store ovne i drift til overfladehærdning af de ventiler, man producerer. Virksomheden har undersøgt, om de kan udskiftes med elektro-ovne, men det vil være en proces, der tager to-tre år. Indtil det eventuelt sker, hænger AVK på de store gasregninger.

- Jeg frygter selvfølgelig, at det her går så meget ud over vores konkurrenceevne, at vi bliver ude af stand til at opretholde den medarbejderstab, vi har i dag, siger direktør Morten Sæderup Nielsen til DR.

Han henviser blandt andet til, at AVK har konkurrenter i Kina, som lige nu er begunstiget af billig russisk gas samt en regering, der i forvejen går ind og subsidierer produktionen.

Tirsdag er der vælgermøde hos AVK, hvor socialdemokraten Jens Joel, Venstres Troels Lund Poulsen, og Andreas Steenberg fra Radikale Venstre skal debattere.

Dem har Morten Sæderup Nielsen et budskab til:

- De skal aktivt gå ind og understøtte virksomhederne. Specielt de store gasforbrugende virksomheder i den meget skævvredne konkurrencesituation, vi befinder os i lige nu, siger han til DR.

Originalartikel: https://www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/presset-metalvirksomhed-inviterer-politikere-til-fabrikken

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109