23948sdkhjf

Trofast kunde lægger endnu en ordre hos Dansk Stålmontage

Gennem flere år har Dansk Stålmontage haft et tæt samarbejde med greentech-virksomheden AquaGreen. Blandt andet har den fynske maskinvirksomhed bygget to store damptørrings- og pyrolyseanlæg, der kan omdanne spildevandsslam til lugtfri biochar hos Vandcenter Syd og Odsherred Forsyning

Nu er endnu ordre på et spildevandsprojekt blevet gennemført i samarbejde med AquaGreen.

- I den forbindelse skulle kunden have løst opgaven med vejning og fyldning af den biochar, der kommer ud af pyrolyseanlægget. Til det valgte de en big bag-løsning, fortæller administrerende direktør Claus Steen Nielsen.

Fuldautomatisk anlæg

Dansk Stålmontage har stor erfaring med produktion og udvikling af fyldeanlæg, som er skræddersyet til den enkelte kunde, og deres behov. Alligevel skiller anlægget hos Vandcenter Syd sig ud.

- Lige den her type er den første model med to fyldestationer og tilhørende to gulvvægte. Anlægget fylder automatisk i den første big bag-sæk, og når den rammer et bestemt mål på vægten, så skifter den over og fylder på den anden sæk. Systemet giver signal til operatøren, når den første sæk skal skiftes. Så det er et fuldautomatisk anlæg med en komplet styring, lyder det fra Claus Steen Nielsen.

For at gøre arbejdsgangen fleksibel er løsningen udstyret med en bufferbeholder, som øger intervallet mellem sækkeskiftene. Derudover er systemet udstyret med sug på begge fyldepositioner og tilsluttes ventilationssystemet i bygningen for at undgå støv i lokalet.

Flere ordrer i vente

Der er en forventning til, at der kommer flere ordrer på anlæg til Aquagreen, som alle skal have specieldesignet fyldeløsning.

- Vi har lavet de første to anlæg og er i gang med det tredje. Der kommer helt sikkert flere ordre på anlæg til Aquagreen. Om det lige bliver en big bag- eller en 25 kg sækkeløsning, det ved vi ikke. Det kan også være en containerløsning, som er placeret på en brovægt. Så der er flere muligheder for kunden, udtaler Claus Steen Nielsen.

Dansk Stålmontage har selv designet hele fyldesystemet inklusiv vejedel og styring. Den fynske maskinvirksomhed satser fremadrettet på at øge andelen af egenproducerede anlæg til industrien.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11