23948sdkhjf

Syv ud af ti SMV’er har brug for innovationshjælp: Tocifret millionbeløb skal hjælpe dem på vej

Knap 16 millioner kroner skal fyre op under innovationstoget i Produktionsdanmark.

Pengene er bevilliget af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og går til produktionsklyngen MADE. Her skal de bruges på at hjælpe virksomheder landet over med at teste og implementere nye metoder og teknologier, der gør produktionen grønnere og mere effektiv.

- Vi er utroligt glade for bevillingen. Den gør os i stand til at sætte godt skub i en række nye samarbejder og initiativer, som skal styrke danske produktionsvirksomheder landet over, hvad end de er store eller små, nye eller gamle, siger direktør i MADE, Nigel Edmondson, i en pressemeddelelese.

Har vokseværk

MADE er kun vokset siden opstarten i 2014, og med udnævnelsen til national klynge i 2020 blev der sat endnu mere skub i hjulene. Der er kommet flere arrangementer, netværk og nye typer af projekter til, som rammer nye målgrupper – for eksempel ”Kickstart”, der skal hjælpe produktionsvirksomheder uden erfaring med innovationsprojekter i gang med at se muligheder og formulere mulige projekter.

- Vi har nye satsninger i hele landet, og vi glæder os til at kunne hjælpe dansk produktion endnu bredere og dybere, kommenterer Nigel Edmondson.

Vokseværket viser sig også tydeligt i bevillingen fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, som lyder på 15,8 millioner kroner i 2023-2024 mod bare 4 millioner kroner i den første toårige periode.

- Vi er glade for tilliden, som er vist os, og føler os godt rustet til at styrke MADE’s innovationsindsats, siger Nigel Edmondson.

Flere lokale samarbejder

Fælles for de nye satsninger i MADE er, at de skal ramme bredt i hele landet gennem nye lokale samarbejder.

- Ved at have flere øjne og ører ude lokalt, får MADE endnu bedre indsigt i de behov og ønsker, som virksomheder over hele landet sidder med. Eksempelvis kan der i et område være en gruppe virksomheder, som ønsker at gå sammen om at løse en særlig udfordring, og her kan MADE træde til med viden, siger Nigel Edmondson.

Til en start vil MADE lægge ud med at etablere en regional hub i tæt samarbejde med Trekantområdet Danmark, og på sigt kan flere regionale hubs komme til.

Klyngerne har en afgørende rolle

I dag er det kun hver sjette SMV, som arbejder med innovation ifølge Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses virksomhedspanel, imens syv ud af ti SMV’er i panelet regner med at have behov for hjælp eller rådgivning til innovation. Her har og får MADE og de andre nationale klynger en afgørende rolle.

- Klyngerne løfter en helt central opgave: At skabe innovationssamarbejder og netværk mellem virksomheder og viden- og forskningsinstitutioner, så viden og kompetencer bliver til nye, innovative produkter og løsninger. Innovation er helt afgørende for vækst og eksport på erhvervsområder, hvor Danmark står stærkt i den internationale konkurrence, siger formanden for Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse, Christian Motzfeldt.

Læs mere om: made
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078