23948sdkhjf

Maskinproducent købte 3D-printer for sjov: I dag skærer den uger af produktionstiden

Selvom man har mange års erfaring i branchen, kan man fortsat blive overrasket. Det har den danske specialmaskineproducent Unimec måttet sande. Virksomheden købte for halvandet år siden en 3D-printer og lod medarbejderne lege med den. Dog uden den store tro på, at det ville føre til afgørende opdagelser.

I dag er fordelene ved 3D-print blevet meget tydelige for Unimec, der gennem 3D-printeren har reduceret produktionstiden per prototype fra flere uger til dag til dag-levering og til kun fem procent af prisen.

Unimec derfor vil udvide anvendelsen af 3D-print og tilbyder, at alle medarbejdere kan uddanne sig i 3D-print for virksomhedens regning, hvis de ønsker det.

– Jeg skal indrømme, at vi i ledelsen ikke havde forudset, hvor meget værdi 3D-print kunne skabe. Men vores medarbejderes nysgerrighed, drivkraft og viden om det har åbnet vores øjne for, at 3D-print er en uundværlig del af vores produktion. Derfor er det vigtigt for os, at alle medarbejderne får muligheden for at dygtiggøre sig, så vi kan gå ind i 3D-fremtiden og udnytte teknologien mest optimalt, forklarer Lasse Taulborg Madsen, direktør i Unimec.

3D-print-nørd blev isbryder

Implementeringen af 3D-print i virksomheden tog for alvor fart, da man for knap tre år siden ansatte konstruktør og ivrig 3D-print-nørd Kasper Scheel. De har nu adskillige printere, der producerer alle deres prototyper. Samtidig er de blevet selvforsynende i mindre 3D-printede reservedele til maskiner.

– Som udviklingsvirksomhed er det at udvikle og finde mekaniske løsninger det samme som at trække vejret for os. Til det er 3D-print blevet en uundværlig del af processen, der giver frihed og hastighed, forklarer Kasper Scheel.

Hos Unimec er 3D-print fuldt integreret i produktionen af prototyper, og planen er at fortsætte udviklingen.

– Alle medarbejdere kan nu uddanne sig inden for 3D-print gennem Business Danmarks uddannelse, og det er en stor fordel for os, at medarbejderne får en relevant og kvalificeret viden omkring 3D-print, forklarer konstruktør og projektleder i Unimec, Martin Jerga.

Han tilføjer:

– Målet er at vi på sigt kan producere reservedele i større stil, og som udviklingen går, bliver det også muligt at printe i andre materialer som for eksempel kompositmaterialer og stål, hvilket vil revolutionere måden, vi opererer på som virksomhed, siger Martin Jerga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078