23948sdkhjf

Maskinproducent købte 3D-printer for sjov: I dag skærer den uger af produktionstiden

Selvom man har mange års erfaring i branchen, kan man fortsat blive overrasket. Det har den danske specialmaskineproducent Unimec måttet sande. Virksomheden købte for halvandet år siden en 3D-printer og lod medarbejderne lege med den. Dog uden den store tro på, at det ville føre til afgørende opdagelser.

I dag er fordelene ved 3D-print blevet meget tydelige for Unimec, der gennem 3D-printeren har reduceret produktionstiden per prototype fra flere uger til dag til dag-levering og til kun fem procent af prisen.

Unimec derfor vil udvide anvendelsen af 3D-print og tilbyder, at alle medarbejdere kan uddanne sig i 3D-print for virksomhedens regning, hvis de ønsker det.

– Jeg skal indrømme, at vi i ledelsen ikke havde forudset, hvor meget værdi 3D-print kunne skabe. Men vores medarbejderes nysgerrighed, drivkraft og viden om det har åbnet vores øjne for, at 3D-print er en uundværlig del af vores produktion. Derfor er det vigtigt for os, at alle medarbejderne får muligheden for at dygtiggøre sig, så vi kan gå ind i 3D-fremtiden og udnytte teknologien mest optimalt, forklarer Lasse Taulborg Madsen, direktør i Unimec.

3D-print-nørd blev isbryder

Implementeringen af 3D-print i virksomheden tog for alvor fart, da man for knap tre år siden ansatte konstruktør og ivrig 3D-print-nørd Kasper Scheel. De har nu adskillige printere, der producerer alle deres prototyper. Samtidig er de blevet selvforsynende i mindre 3D-printede reservedele til maskiner.

– Som udviklingsvirksomhed er det at udvikle og finde mekaniske løsninger det samme som at trække vejret for os. Til det er 3D-print blevet en uundværlig del af processen, der giver frihed og hastighed, forklarer Kasper Scheel.

Hos Unimec er 3D-print fuldt integreret i produktionen af prototyper, og planen er at fortsætte udviklingen.

– Alle medarbejdere kan nu uddanne sig inden for 3D-print gennem Business Danmarks uddannelse, og det er en stor fordel for os, at medarbejderne får en relevant og kvalificeret viden omkring 3D-print, forklarer konstruktør og projektleder i Unimec, Martin Jerga.

Han tilføjer:

– Målet er at vi på sigt kan producere reservedele i større stil, og som udviklingen går, bliver det også muligt at printe i andre materialer som for eksempel kompositmaterialer og stål, hvilket vil revolutionere måden, vi opererer på som virksomhed, siger Martin Jerga.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.078