23948sdkhjf

Danish Aerospace Company bliver del af nyt, europæisk forsvars-projekt

Danish Aerospace Company (DAC) er udvalgt som underleverandør til et projekt under Den Europæiske Forsvarsfond; ABITS-projektet (Advanced Biometrics In Training and Simulation), sammen med virksomheder fra tre andre lande.

Det betyder, at DAC i de kommende to år skal hjælpe med udviklingen af en indendørs, taktisk træningsløsning, der skal registrere og kvantificere soldaters tilstand – for eksempel opmærksomhed, stress, kognitiv belastning - baseret på fysiologiske sensorer integreret i trænings- og simulationsmiljøet.

Projektet ledes af den slovenske virksomhed Guardiaris, og konsortiet består af to andre virksomheder fra Italien og Østrig, med DAC som underentreprenør. ABITS-projektet er blevet evalueret af en uafhængig undersøgelseskomite og fundet egnet til støtte via Den Europæiske Forsvarsfond under temaet ”Open call dedicated to SMEs for development of innovative and future-oriented defense solutions”. Projektet har et budget på 16,6 millioner kroner.

DAC vil være involveret i sensor- og monitoreringsteknologien til feedback på soldaternes velbefindende under træning. DAC’s totale støtte til projektet er på omkring 1,49 millioner kroner. Projektet forventes at starte i slutningen af 2022 og løbe i to år, og vil omfatte udvikling, design, prototype og en testfase.

Administrerende direktør Thomas A. E. Andersen er ekstremt glad:

- Det er meget dejligt, at vi med ABITS-projektet kan fortsætte udviklingen af vores wearable sensorsystem til forsvarsformål. Det er et supplement til vores EDEIP CUIIS-dykkerprojekt, som blev udvalgt sidste år. Dette understreger vores mulighed for at fortsætte med at forfølge dette vigtige, strategiske område, som var defineret i vores IPO i 2019, siger han i en pressemeddelelse.

- Her kan vi igen bruge vores rumerfaring og -teknologier indenfor et meget anderledes område her på Jorden. Vores interne udviklingsaktiviteter på wearable-sensorer har ledt os til dette sted, og med støtte fra Den Europæiske Forsvarsfond vil vi have mulighed for at fortsætte med at forfølge udvikling inden for forsvarsområdet, forklarer Thomas A. E. Andersen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.11