23948sdkhjf

Metalvirksomhed går all in på laserskæring: To-cifret investering skal sikre europæisk førerposition

ECM Industries i Egtved er i gang med en af de største investeringer i virksomhedens historie.

I løbet af det kommende halve år flytter spritny ny teknologi og en stor portion Industri 4.0 ind i maskinhallerne i form af et fuldautomatiseret 20 kW laserskæreanlæg fra Bystronic.

Investeringen på et tocifret millionbeløb skal sikre den danske virksomhed en førerposition som totalleverandør på det europæiske marked med fokus på vind og grøn teknologi. 

Målet er ifølge ECM det stigende antal kunder, som ønsker at samarbejde med totalleverandører med fokus på kostoptimering

- Vi vil være førende inden for både krævende laserskæring og efterfølgende bearbejdning, så vi kan være foran kundernes stigende behov for præcision og krav til nedbringelse af CO2 aftryk blandt andet inden for vind og anden grøn teknologi. Her er vi i dag leverandør til nogle af verdens førende virksomheder, og dette forspring skal vi hjælpe kunderne med at udbygge, siger adm. direktør Bjarne Poulsen om baggrunden for investeringen.

Vi vil være førende inden for både krævende laserskæring og efterfølgende bearbejdning, så vi kan være foran kundernes stigende behov for præcision og krav til nedbringelse af CO2 aftryk blandt andet inden for vind og anden grøn teknologi. Bjarne Poulsen, adm. direktør ECM Industries

Nyt automatiseret flow

Den kraftige investering kommer på et tidspunkt, hvor ECM har behov for mere kapacitet, og kapaciteten er i den grad på vej op.

Konkret investerer ECM ndustries i en 20kw Bystronic laserskærer med højlager, plukkerobotter samt vandkølet skærehoved med den nyeste teknologi inden for Mixgas, så man kan laserskære selv meget tykke dimensioner med ekstremt lavt tryk. 

Derudover er virksomheden efter eget udsagn gået All Inn på Industri 4.0 ved også at investere i den nyeste udgave af Bystronics software samt tilhørende hardware. 

ECM peger i den forbindelse på, at de nye muligheder fra bukket emne i 3D format, til fuld offline programmering for både buk, laser og sortering i en omgang, kommer til at gøre en kæmpe forskel for virksomhedens agilitet, produktivitet samt muligheden for den fulde overvågning af såvel produktion, automation og OEE.

Ifølge Bjarne Poulsen er det særligt kravet til CO2 reduceret produktion til den grønne industri, hvor der kræves ensartet kvalitet og højt automatiseret produktion af større emner.

ECM Industries bliver med det nye anlæg en af de virksomheder i Europa, der kan levere laserskårne emner fuldsorteret og stablet i op til 25mm tykkelse i alle metaller. 

Øger konkurrenceevnen

Automatiseringen giver ligeledes øget konkurrenceevnen, da de manuelle plukkeprocesser omkring laseren forsvinder og medarbejderne kan medarbejderne frigives til andre opgaver.

- Vi får adgang til den nyeste teknologi og kan nu udvide vores produktivitet yderligere. Samtidigt taler vi ind i en global trend, der er blevet kraftigt forstærket under Corona krisen. Flere og flere europæiske kunder hjemtager produktion fra andre regioner for at sikre og forkorte forsyningskæderne. Denne udvikling forventer vi yderligere forstærket i de kommende år, siger Bjarne Poulsen.

ECM Industries har gennem alle år haft en ambitiøs og langsigtet investeringsstrategi med et samlet investeringsniveau tæt på et trecifret millionbeløb igennem de sidste 15 år. Grundholdningen i den familieejede industrivirksomhed er at have egen fuldautomatisk teknologipark med flest mulige processer in-house med henblik på at blive valgt som totalleverandør.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.062