23948sdkhjf

Plastvirksomhed henter kunder på storindkøb

Rolf Schmidt Industri Plast har det seneste år mere end fordoblet lagerbeholdningen af plast. Leveringsdygtigheden giver pæn kundevækst til Kolding-virksomheden

Siden sidste sommer har Rolf Schmidt Industri Plast øget lagerbeholdningen af halvfabrikata med næsten 70 procent. Det har man mærket effekten af i første halvår af 2022, hvor virksomheden har oplevet en konstant tilgang af nye kunder.

Den nye indkøbsstrategi er løbende blevet udbygget, og har sikret en høj leveringssikkerhed på trods af de fortsatte udfordringer i forsyningskæderne. Flemming Andreassen, direktør hos Rolf Schmidt Industri Plast A/S, noterer sig, at selvom omkostningerne til indkøb af termoplast er steget markant, har tiltaget virket efter hensigten. Han havde dog ikke kalkuleret med en decideret kundetilgang.

- Det var ikke målet, men en velkommen sideeffekt. Strategien blev iværksat af hensyn til vores mange eksisterende kunder. De skulle ikke havne i en situation med unødig lang leveringstid på grund af plastmangel hos os. Vi var parat til at øge beholdningen af halvfabrikata, og om nødvendigt holde det på lageret i længere tid end sædvanligt, siger Flemming Andreassen og forklarer videre, at der med tilstrømningen af nye kunder var basis for at fortsætte udvidelsen af lagerbeholdningen til det nuværende niveau.

Et generelt højt aktivitetsniveau har også skubbet til beslutningen.

- Vi er leveringsdygtige, og det betyder noget i en tid med stor usikkerhed. Kundekartoteket er udvidet med over 10 procent, og det er ganske meget med tanke på, at vi bearbejder komplekse specialemner til hundredvis af kunder, understreger Flemming Andreassen.

Vil handle ind til 2023

Travlheden har ført til ansættelsen af endnu en industritekniker, og årets første maskininvestering blev foretaget i januar måned. Det nye bearbejdningscenter lader dog vente på sig. Den forventede levering i august måned er foreløbig rykket til slutningen af året, som en konsekvens af tidernes tilstand. Derfor vil indkøbsafdelingen gerne handle i ekstra god tid, når det gælder næste års investeringer i to nye CNC-maskiner.

- Vi udvider løbende maskinparken og erstatter gamle maskiner med nye. Det er en del af strategien, og vi overvejer at bestille maskinerne til 2023 allerede nu. De nye skal erstatte to ældre bearbejdningscentre, så vi véd, at behovet fortsat er til stede til den tid”, konkluderer Flemming Andreassen.

Administration udvides

Selvom virksomhedens industriteknikere må vente på nyt ”legetøj”, er direktøren ganske godt tilfreds med den foreløbige udvikling i 2022. I øjeblikket er han ved at ansætte en ny ordrebehandler, og det er ikke kun den aktuelle travlhed, som kræver flere medarbejdere.

- Det er svært at forudsige, hvad der sker efter sommerferien, men vi har under alle omstændigheder behov for flere folk i administration. Vores ordrebehandlere arbejder med teknisk salg, og medarbejdere med de kompetencer har mange muligheder i øjeblikket. Rekrutteringen har derfor taget længere tid end ventet, men nu er vi ved at være i mål, slutter Flemming Andreassen.

Se nøgletal og flere artikler om:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109