23948sdkhjf

Plastvirksomhed opgraderer og gør klar til 2024

Rolf Schmidt Industri Plast fortsætter oprustningen og investerer i flere nye maskiner før indgangen til det nye år

Maskinparken er igen blevet udvidet hos Rolf Schmidt Industri Plast. I alt har man installeret fire nye maskiner for at være optimalt forberedt til det nye år.

En flot ordreindgang gennem hele 2023 har givet masser af arbejde til Kolding-virksomheden, og de nye CNC-maskiner skal være med til at tage toppen af travlheden, da industriteknikerne har haft rigeligt at se til i det snart forgangne år.

Flemming Andreassen, administrerende direktør hos Rolf Schmidt Industri Plast, lægger ikke skjul på, at selvom man i forvejen har en veludbygget og moderne maskinpark, skal de nyindkøbte maskiner hjælpe med at give mere luft i produktionen.

- Vi skal lige en smule ned i tempo. Det er fantastisk, vores kunder har travlt og lægger mange ordrer, men vi skal forsøge at være mere på forkant med efterspørgslen i 2024. Som udgangspunkt kan vi godt følge med, men vi kører også dag- og aftenhold, mens robotterne kører om natten og i weekenden. Med de nye maskiner bliver vi mere effektive, mens vores industriteknikere får flere muligheder for at tilrettelægge arbejdet optimalt, siger Flemming Andreassen i en pressemeddelelse.

Han understreger, at optimeringen af maskinparken ikke kun er baseret på forventninger til det kommende år.

- På ingen måde. Det har altid været vores strategi at have adgang til moderne maskinteknologi. I år er vi så gået skridtet videre, og har installeret et par maskiner mere end vi plejer. Behovet for dem er der stadig, selvom aktivitetsniveauet skulle blive mindre, siger Flemming Andreassen.

Tiltag i Norge betaler sig

Det er blandt andet bearbejdning af specialemner til medicinal- og levnedsmiddelindustrien, der har bidraget til en solid ordreindgang gennem hele året. Sideløbende har maskinbyggersegmentet bestilt masser af komplekse emner i plast, og der er således nok af arbejde til de fire nye maskiner, fordelt på ét bearbejdningscenter og én multifræser, begge med robotceller, og to CNC-drejebænke.

At man ovenikøbet er begyndt at høste frugterne af sidste års salgstiltag, hvor man indledte et formaliseret salgssamarbejde med norske agenter, har kun bidraget til den høje aktivitet, fortæller Flemming Andreassen.

- Vi havde i forvejen en fornuftig vækst i Norge, men i år er det gået stærkt. Gennem salgssamarbejdet er vi kommet ind til flere store virksomheder med et konstant behov for bearbejdede plastemner. Der er stille og roligt kommet flere ordrer. Vi kan også se, at emnerne bliver mere komplicerede, hvilket er et godt tegn. De tror på os, siger Flemming Andreassen og uddyber, at fremgangen i Norge også hænger sammen med at nordmændene værdsætter kvaliteten, og at man kan levere hurtigt.

De seneste maskininvesteringer skal være med til at gøre leveringstiden endnu mere attraktiv, og det er ikke kun i produktionen man opgraderer for at være på forkant.

- Vi har ansat to nye ordrebehandlere i teknisk afdeling. Kundekontakten og håndteringen af forespørgslerne er udgangspunktet for, at vi kan fortsætte fremgangen. Vi vil gerne arbejde lidt hurtigere og mere effektivt i alle led, og det har vi fine forudsætninger for at gøre i 2024, slutter Flemming Andreassen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: plast
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062