23948sdkhjf

Millionfremgang hos plastvirksomhed

Rolf Schmidt Industri Plast leverer igen et solidt årsresultat. Det netop offentliggjorte regnskab for 2023 viser en fremgang i resultatet på 2,1 mio. kr. sammenlignet med året før

Et højt aktivitetsniveau gennem hele 2023 udmønter sig i et overskud før skat på 16,5 mio. kr. hos den sydjyske plastvirksomhed, hvilket ledelsen betegner som tilfredsstillende. De toneangivende kundesegmenter har igen været maskinbyggerne i henholdsvis levnedsmiddelindustrien og medicinalindustrien.

Flemming Andreassen, administrerende direktør hos Rolf Schmidt Industri Plast, noterer sig, at man fortsat nyder godt af et fleksibelt produktionsapparat, som i 2023 blev udvidet yderligere.

- Vi investerer fortsat i maskiner og robotceller. Sidste år fik vi fire nye maskiner, der alle var med til at forbedre effektiviteten. Vi kan holde et højt produktionsflow og fremstille emner i døgndrift, hvis det er nødvendigt. De store ensformige serier klarer robotterne, mens specialemnerne og de mindre serier er i de bedste hænder hos industriteknikerne. Den arbejdsfordeling fungerer optimalt, siger Flemming Andreassen i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at man sidste år også udvidede den tekniske salgsafdeling, så man kunne håndtere flere forespørgsler og udarbejde tilbud mere effektivt.

- En ting er, at vi er gearet til et højt produktionsflow, men ordrerne skal også hentes hjem. Det lykkedes på bedste vis i 2023 med en dedikeret indsats af både teknisk salg og resten af huset, konstaterer Flemming Andreassen.

Store industrikunder på eksportmarkedet

Det er de danske kunder, der har trukket omsætningen op, men man leverer stadig et pænt antal twistere og vendesnegle til den europæiske fylde- og pakkeindustri. Samtidig har man for alvor fået hul igennem på det norske marked, hvor flere aktører i fremstillings- og maskinindustrien har fået øjnene op for kompetencerne i Kolding. Det er specielt kvaliteten og den korte leveringstid, der tiltrækker nordmændene.

- Det er ganske komplicerede emner, vi får lov til at bearbejde til norsk industri. Vi har været på flere messer deroppe, og hvor det tidligere primært var offshoreindustrien, vi servicerede, er det nu også traditionelle industrivirksomheder. Vi mærker helt klart effekten af at have en norsk salgskonsulent fast tilknyttet. Det er nogle pæne ordrer, vi får ind, og det er ofte store serier, som er perfekt for vores robotter, siger Flemming Andreassen, som i øvrigt er fint tilfreds med starten på 2024, hvor man allerede har installeret den første nye maskine.

Det betyder også, at strategien er uændret. Det handler om at optimere produktionen med ny maskinteknologi og fastholde og udvide arbejdsstyrken ved at tilbyde industriteknikerne en varieret arbejdsdag.

- Vi skal bruge industriteknikere til at programmere både maskiner og robotter. Som virksomhed skal vi selv gå forrest og gøre opmærksom på fordelene ved en erhvervsuddannelse. Derfor samarbejder vi med flere uddannelsesinstitutioner i Sydjylland. Vi tror på, at vi kan fortsætte væksten i 2024 med dygtige medarbejdere på alle poster, slutter Flemming Andreassen.

Rolf Schmidt Industriplast A/S
Regnskabsår 2023 2022
Valuta Mio. kr. Mio. kr.
Bruttofortjeneste 52,8 45,5
Resultat af primær drift 17,1 15,0
Resultat før skat 16,5 14,4
Årets resultat 12,8 11,2
Balancestatus 92,4 77,5
Egenkapital 48,1 40,9
Antal ansatte 54 48
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Læs mere om: plast
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.66