23948sdkhjf

Siltec indtager endnu et marked

Producenten af kabelføringssystemer fortsætter den europæiske oprustning. Nu er turen kommet til Frankrig, hvor man satser hårdt på et gennembrud i levnedsmiddelindustrien

Efter længere tids tilløb er Siltec nu også til stede på det franske marked. Silkeborgproducenten har aldrig tvivlet på potentialet i landets kolossale fødevareindustri, der rummer masser af afsætningsmuligheder for de hygiejniske kabelføringssystemer. Alligevel har Frank Gasbjerg, direktør hos Siltec, været påpasselig med at udvide eksportindsatsen.

- Det er et stort marked at gå ind på. Selvom vi både er i Tyskland og USA, er Frankrig bare noget andet. En ting er sproget, en anden ting er de anderledes procedurer og forretningsgange end dem, vi er vant til. Vi er afhængige af dygtige lokale samarbejdspartnere, og dem har vi først fundet for nylig, siger Frank Gasbjerg og uddyber, at man blev kontaktet af et Toulouse-baseret forhandlernetværk med et solidt fodfæste i fødevareindustrien.

- Vi plejer selv at finde vores agenter, men denne gang var det omvendt. De havde set os på messer i Tyskland og Italien, og de var seriøse fra begyndelsen. Vi kender en af deres globale samarbejdspartnerne, og det borger for kvalitet. Nu får de muligheden for at opbygge et agentnetværk i Frankrig, som rækker ud over deres egne folk, siger Frank Gasbjerg.

Alle forudsætninger for succes

I første omgang vil der være fuldt fokus på den franske levnedsmiddelindustri, men Frank Gasbjerg ser også store muligheder i medicinalindustrien og dens høje krav til hygiejnevenlige løsninger.

Igen kan der trækkes en direkte parallel til Tyskland, som i mange år har været Siltecs største marked. Frankrigs mange maskinbyggere kan heller ikke ignoreres, understreger direktøren.

- Vores tre største kundesegmenter er også ret store i Frankrig, så alle forudsætninger for succes er til stede. Vi tager et skridt ad gangen, og lader vores nye samarbejdspartner føre an, mens vi bakker op fra Danmark, siger Frank Gasbjerg.

- Vores tre største kundesegmenter er også ret store i Frankrig, så alle forudsætninger for succes er til stede Frank Gasbjerg, direktør hos Siltec

Hurtig levering henter ordrer

De første franske ordrer er allerede ekspederet og sendt afsted fra lageret i Funder udenfor Silkeborg, hvor også produktionen har hjemme. Her arbejder virksomhedens fire robotceller nærmest i døgndrift for at producere kabelføringssystemer.

Frank Gasbjerg ser det som en stor fordel, at man kommer direkte ind på et nyt marked og er leveringsdygtig med kort frist. Især i en tid med store huller i forsyningskæderne.

- Det mærker vi også på andre markeder, men vi har helt sikkert fået nogle ordrer fra Frankrig, udelukkende på grund af en kort leveringstid. Nu kan de lære vores produkter at kende, og så håber vi, at franskmændene vender tilbage på grund af kvaliteten, og ikke kun den korte leveringstid, slutter Frank Gasbjerg.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.095