23948sdkhjf

Fortsat røde tal hos Bladt: Taber trecifret millionbeløb på gammel tvist

Bladt Industries har gennem de seneste par år været igennem en transformation, der skal gøre stålvirksomheden til en rendyrket leverandør til offshore vindindustrien.

Den transformation fortsatte i 2021, hvor den samlede omsætning hos Bladt Industries faldt 1 procent til 2,178 milliarder kroner.

Tilbagegangen skal findes i koncernens infrastruktur-aktiviteter, som man er i gang med at lukke ned. Her faldt omsætningen med små 120 millioner kroner til 130,7 millioner kroner.

Inden for vindindustrien steg omsætningen til gengæld med 5 procent til 2,047 milliarder kroner.

- Virksomheden har over de seneste 18 måneder gennemgået en succesfuld turnaround, der har positioneret virksomheden som en nøglespiller inden for offshore-vindindustrien. Nøgleelementer fra det nye ledelses-team har været at udskille eller nedtrappe den udfordrede infrastruktur-division og med omgående virkning nedlukke olie & gas-divisionen for at gøre det muligt for Bladt at fokusere på en voksende global offshore vindsektor, skriver Bladt Industries.

Voldgiftssag trækker i rødt

På bundlinjen blev det til et underskud efter skat på 47,7 millioner kroner, hvoraf de -7,7 millioner stammer fra infrastruktur-delen. Resten kommer fra vindaktiviteterne.

Her er året ellers forløbet over forventning, skriver Bladt Industries i sit årsregnskab. Ser man bort fra engangsomkostninger, kom vindaktiviteterne ud med et driftsresultat, ebitda, på 144 millioner kroner. Det er dog i engangsomkostningerne, at man finder kimen til de røde tal hos Bladt.

En gammel tvist med en kunde omkring et offshore-projekt leveret i 2014 er nemlig endt i et forlig, hvor Bladt har nedskrevet en forventet kompensation med 105 millioner kroner.

Lyse udsigter for fremtiden

Til gengæld kan Bladt Industries glæde sig over, at der er nok at lave på fabrikken i Aalborg – og også på fabrikken på Lindø, når den kommer op i fulde omdrejninger. I løbet af de seneste 12 måneder er virksomhedens ordrebeholdning mere end femdoblet og har nu en forventet omsætning på 12 milliarder kroner.

Det betyder samtidig, at al kapacitet er booket op i Aalborg frem til midten af 2025 og på Lindø frem til midten af 2024.

Og der er mere i vente. I de kommende år forventer analytikere et sandt boom i installation af nye havvindmøller, og her forventer Bladt at få en nøglerolle som en af få virksomheder, der kan levere monopæle i størrelse XXL.

- Bladt går ind I 2022 med en stærk ordrebog, som dækker adskillige projekter, geografiske regioner, klienter og produkter, og med en stigende og stærk ordrebog for de kommende år, og investeringen på Lindø, har vi bygget fundamentet til fremtidig grøn vækst. De finansielle resultater for 2022 forventes at blive på et tilsvarende eller lidt højere niveau end 2021, set bort fra engangsomkostninger, skriver Bladt Industries.

BLADT INDUSTRIES A/S
Regnskabsår 2021 2020
Valuta mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 2.177,6 2.205,5
Primært resultat (ebitda) -4,3 25,7
Bruttofortjeneste 4,6 27,1
Resultat før skat -49,0 74,4
Årets resultat -47,2 -22,8
Status balance 1.824,9 1.881,5
Egenkapital 518,1 505,3
Antal ansatte 385 473
Kilde: CVR

Artiklen er en del af temaet Regnskab.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Spåntagning af plast er rygraden i produktionen: Nu skal kapaciteten øges
Ørsted med i 100 MW flydende havvind-projekt
Automationsvirksomhed er vokset 175 procent på fire år - nu vil de indtage nyt marked
Værktøjsfabrikant mærker tydelig tendens: - Plastbranchen vil hellere reparere end skrotte
Erhvervslivets forventninger til beskæftigelsen stiger
Granly Gruppen holder skansen i udfordrende år
Andre Nordiske Medier
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.283