23948sdkhjf

Østeuropæisk fremgang for Cleentek

Producenten af industrielle vaskeanlæg har i foråret lukket flere spændende ordrer i Østeuropa. I de kommende måneder skal man levere 12 specialkonstruerede anlæg til tre forskellige lande

Aftagerne østpå er primært underleverandører til bilindustrien i henholdsvis Bulgarien, Serbien og Slovenien.

Cleentek har i forvejen en lang række specialanlæg installeret i Central- og Østeuropa, hvor man løbende har opgraderet indsatsen i samarbejde med søsterselskabet i Köln. De aktuelle ordrer vedrører kundetilpassede gennemløbsanlæg til vask og rensning af metal- og aluminiumsemner og bidrager til et absolut tilfredsstillende forår for Vejleproducenten.

Jens Alexander Lund, salgschef hos Cleentek, noterer sig, at beslutningsprocessen er blevet kortere. De fortsatte udfordringer i forsyningskæderne, kombineret med stigende råvarepriser, får flere kunder til at vende tomlen hurtigt op.

- Der er ikke så meget betænkningstid. Alle vil have leveret snarest muligt, og priserne på komponenter kan hurtigt ændre sig. Vi kender det fra os selv. Der skal bruges stål i alle vores anlæg, og indkøbspriserne skifter fra dag til dag. En af kunderne i Bulgarien bestilte straks et ekstra specialanlæg, da de forventer, deres behov vokser til efteråret, siger Jens Alexander Lund.

Specialanlæg sætter dagsordenen

Udover leverancerne til Østeuropa arbejder Cleentek i øjeblikket på 14 andre projekter, som også gælder konstruktion af specialanlæg.

For at følge med efterspørgslen har man indtil videre udvidet medarbejderstaben med to nye ansatte, og Jens Alexander Lund fortæller, at det især er kunder i Tyskland, Danmark og Sverige, der placerer ordrer her i foråret – og så er der igen kommet gang i Storbritannien.

- Der har været noget stille derovre, for at sige det mildt, men nu ser det igen fornuftigt ud. Sammen med vores engelske forhandler deltog vi på MACH-messen i Birmingham i april måned, og det var en ganske positiv oplevelse, siger Jens Alexander Lund.

Fornyet engelsk optimisme

Jens Alexander Lund uddyber, at man på forhånd ikke havde de store forventninger til messedeltagelsen, men de fem dage udmøntede sig i overraskende mange leads og en mærkbar fornyet optimisme i engelsk industri. Samtidig har flere af Cleenteks europæiske kunder afdelinger i England, hvilket gør dialogen nemmere.

- Det er en kæmpe fordel. De har selvstændige indkøbsafdelinger i Storbritannien, men vi kan henvise til specialløsninger, vi allerede har installeret på fastlandet i Europa. Flere fabrikker er klar til at investere igen, og vores engelske forhandler har nok at se til i øjeblikket, slutter Jens Alexander Lund.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094